29 Μαρτίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

ΠΑΟΚ: Εντελώς ανεπαρκής η αστυνομία στη Μασσαλία

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 στη Μασσαλία όμως εντός και εκτός  γήπεδο σημειώθηκαν μεγάλα επεισόδια που στιγμάτισαν την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ με ανακοίνωση του παίρνει θέση, για όσα τραγικά συνέβησαν στην Μασσαλία ρίχνοντας ξεκάθαρα ευθύνες στις τοπικές αρχές κάνοντας λόγω για μνημειώδη ανικανότητα της αστυνομίας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από τρεις μέρες πραγματικά πρωτοφανών γεγονότων στην πόλη της Μασσαλίας, με την ανοχή και την ευθύνη της τοπικής αστυνομίας, είναι εξοργιστικό να διαβάζουμε ανακοινώσεις της τελευταίας που επιρρίπτουν ευθύνες για το άνευ προηγουμένου μπάχαλο στην ελληνική πλευρά.

Σε μια πόλη με υψηλότατα ποσοστά εγκληματικότητας, με κατά συρροήν επιθέσεις σε όλους σχεδόν τους «φιλοξενούμενους» φιλάθλους αντιπάλων της Μαρσέιγ, είναι τουλάχιστον ειρωνικό η Αστυνομική τους Διεύθυνση να αναζητά αλλού τις ευθύνες.

Μια αστυνομία που είχε τις εμπιστευτικές πληροφορίες των ωραρίων και των διαδρομών των επίσημων αποστολών, πληροφορίες που όχι μόνο διέρρευσαν με αποτέλεσμα να δεχτούν επιθέσεις από συγκεντρωμένους χούλιγκαν οι επίσημοι και τα λεωφορεία της ομάδας, αλλά και που δεν χρησιμοποιήθηκαν εντέλει ώστε να προφυλαχθεί έστω το ξενοδοχείο από οργανωμένη επίθεση.

Η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση που αρνιόταν πεισματικά να τηρήσει την αρχική συμφωνία για συγκεκριμένο τόπο συνάντησης και οργανωμένης μεταφοράς προς και από το Βελοντρόμ για 3.500 εκδρομείς μέχρι τη νέα της αναδίπλωση 5 ώρες πριν τον αγώνα, προτρέποντας μέχρι τότε σε μεμονωμένη μετακίνηση σε παρέες των δυο και τριών χωρίς διακριτικά (!!), μέσα από το πλήθος των οπαδών της Μαρσέιγ.

Σε γενικές γραμμές και με μάρτυρές μας τόσο την αντίπαλη ομάδα, όσο και το ελληνικό προξενείο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με υπεράνθρωπες προσπάθειες και ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας, διαφύλαξε την τήρηση ακόμη και των γελοιωδέστερων υποδείξεων της Γαλλικής Αστυνομίας, που δεν ήταν και λίγες.

Η στάση της και οι ανακοινώσεις της απλά επιβεβαιώνουν την αδυναμία της να επιβάλει την τάξη σε ένα κατά τ´ άλλα υπέροχο, όσο και αφιλόξενο μέρος, με τα βίντεο των κάθε είδους επιθέσεων να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μας. Ευτυχώς από τη μνημειώδη ανικανότητα της ηγεσίας της Αστυνομίας του Μπους ντυ Ρον δεν θρηνήσαμε θύματα».

About Author

Μοιραστείτε το: