18 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Η Μαρσέϊγ 1-0 τον ΠΑΟΚ που ήταν άστοχος στις ευκαιρίες του

 

Η Μαρσέϊγ κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έβαλε τέλος στο ΄μορφο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του δικεφάλου του Βορρά. Ο ΠΑΟΚ είχε τις προϋποθέσεις στην αρχή και στο τέλος του αγώνα να σκοράρει, με τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ομως οι παίκτες του στάθηκαν άτυχοι. 
ΟΙ νικητές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειξαν πως είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Κατάφεραν και σήμερα να ελέγξουν το ματς, να εκμεταλλευτούν το λάθος του Κρέσπο που έγινε αιτία να σκοράρουν και να κρατήσουν τη νίκη και στο δεύτερο ματς, παίρνοντας συγχρόνως την πρόκριση στην ημιτελική φάση του θεσμού. 
Συνολικά η πορεία του ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από θετική στον ευρωπαϊκό θεσμό που μετείχε, δίνοντας παράλληλα – μαζί με τον Ολυμπιακό- πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα, κρατώντας την χώρα μας στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα της ΟΥΕΦΑ.

Μόλις στο 2′ ο Βιεϊρίνια έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από σέντρα του Λύρατζη από δεξιά, αφού ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, αστόχησε με πλασέ με τη μία από κοντά. 

Παρόλα αυτά, η άμυνα του ΠΑΟΚ φάνηκε να βρίσκεται σε κακή κατάσταση με τον Ίνγκασον πρώτο να κάνει ένα τεράστιο λάθος. Ο Ισλανδός αμυντικός λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στο 26′, όταν στην προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή, τη γύρισε προς τα πίσω και αυτή σταμάτησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού, με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο.

Μοιραίο λάθος στο 35 από τον Κρέσπο αυτή τη φορά να χάνει την μπάλα με την άμυνα ψηλά και να επιτρέπει την αντεπίθεση των Γάλλων, με τον Γεντουζί να δίνει την ασίστ στον Παγιέ, για να ανοίξει αυτό το σκορ με εύκολο πλασέ από κοντά, “γράφοντας” το 1-0.

Μετά το “εκρηκτικό” ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, η Μαρσέιγ ισορρόπησε την αναμέτρηση και προσπάθησε να δημιουργήσει τις δικές της ευκαιρίες για ένα γκολ, αλλά “απείλησε” μόνο με ένα σουτ του Παγιέ έξω από την περιοχή.

Μετά το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα του και “πάλεψε” ξανά για την ισοφάριση. Ο Ζίβκοβιτς έφθασε πρώτος κοντά σε ένα γκολ, αλλά ο Μανταντά σταμάτησε το φοβερό σουτ του στο 70′, με μία ακόμη σημαντική απόκρουση.

Οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” επίσης την ισοφάριση στο 83′, όταν από λάθος στην άμυνα της Μαρσέιγ, ο Αουγκούστο έβγαλε τον Τσόλακ σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του Κροάτη από πλεονεκτική θέση, πέρασε σύριζα από το κάθετο δοκάρι και άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε νέες μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με τον Μανταντά να αναδεικνύεται σε… ανυπέρβλητο εμπόδιο, αποκρούοντας τόσο το δυνατό σουτ του Μιτρίτσα, όσο και αυτό του Αουγκούστο αμέσως μετά, για να μείνει το 1-0 μέχρι τέλους.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Αουγκούστο,Λύρατζης, Μητρίτσας.
Από την  Μαρσέϊγ καλύτεροι ήταν οι Μανταντά, Σαλιμπά, Λιρόλα,, Γκέϊγ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (57’ Μίτριτσα), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (77’ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Άκπομ (68’ Τσόλακ)

Μαρσέιγ (Σαμπάολι): Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκέιγ, Χαρίτ, Μπακαμπού (72’ Ιντέρ), Παγέ (88’ Κολάσινατς)

About Author

Μοιραστείτε το: