22 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Το ΦΕΚ με την επιστροφή στου κόσμου στα γήπεδα

Δημοσιεύτηκε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με την οποία επιστρέφει από σήμερα η πληρότητα στο 100% στις εξέδρες των γηπέδων, ανοικτών και κλειστών.

Στις 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση στη χωρητικότητα των γηπέδων στο 10% με πλαφόν τα 1000 εισιτήρια. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, η κανονικότητα στις εξέδρες επιστρέφει…

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την αύξηση στο 100% από 75% που ήταν από τις 12/3, και η απόφαση δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το οποίο έχει διάρκεια από εχθές 26 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο Β 1454 ΦΕΚ:

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων στις εξέδρες σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις σε ποσοστό πληρότητας 100% με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Αποκλειστικά και πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9.

Δυνατότητα παρουσίας και ανηλίκων 4 έως και 17 ετών κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test σύμφωνα με τις παρ 3 και 4 του άρθρου 9 ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου pcr ή rapid test σύμφωνα με την παρ 3. του άρθρου 9.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες.

– Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα 100% της χωρητικότητας.

– Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 και έως 5% του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανηλίκους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου pcr ή rapid test σύμφωνα με τις παρ 2 και 3 του άρθρου 9 ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

– Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid test και, όπου υπάρχει δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο γήπεδο.

Απόσπασμα από το ΦΕΚ:

About Author

Μοιραστείτε το: