16 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Πογιέτ: «Ικανοποιημένος με πολλά πράγματα που είδα, έχει μέλλον η Ελλάδα»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική Ελλάδος στο νικηφόρο ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής:

Για το νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής: «Είπα και πριν τον αγώνα ότι είναι σημαντικό να κερδίσουμε γιατί θέλουμε να αποκτήσουμε την νοοτροπία του νικητή. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με πολλά πράγματα που είδα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι σημαντική ημέρα, λόγω της Εθνικής εορτής στην Ελλάδα, ήταν ένα πάρα πολύ καλό βράδυ για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Ήταν δύσκολη η προετοιμασία του αποψινού παιχνιδιού, γιατί δεν ξέραμε πώς θα παραταχθεί η Ρουμανία. Έπρεπε να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα, γενικά παίξαμε συμπαγές ποδόσφαιρο, καταφέραμε να κρατήσουμε την ισορροπία που θέλαμε, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Υποφέραμε λίγο στα κόρνερ, η Ρουμανία είχε πολύ καλή τελική κίνηση. Αυτό μπορείς να το ερμηνεύσεις με δύο τρόπους, να πεις ότι είμασταν κακοί εμείς ή να πεις ότι ήταν τέλεια η Ρουμανία σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν δύο ερμηνείες».

Για το μέλλον της Εθνικής: «Φυσικά και υπάρχει μέλλον, απλά είναι λίγο νωρίς για να το πούμε με σιγουριά, είμαι νέος σε πάγκο εθνικής ομάδας, μαθαίνω να προσαρμόζομαι και είναι μια διαδικασία που πρέπει να παίρνω αποφάσεις σε σύντομο χρόνο».

Για τον Έντι Ιορντανέσκου: «Δεν ξέραμε καθόλου τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι ένας νέος προπονητής, με νέο σύστημα, ας κρατήσουμε μόνο τα θετικά που είδαμε σήμερα».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη της Ρουμανίας: «Μου άρεσαν τα φουλ μπακ και πώς περνούσαν μπροστά. Είχε μόνο τρεις ημέρες μπροστά του ο προπονητής, το παιχνίδι κρίθηκε σε πολύ μικρά πράγματα, κρατάμε το θετικό αποτέλεσμα από απόψε».

Για το ακυρωθέν γκολ της Εθνικής: «Εξεπλάγην γιατί ήξερα ότι δεν υπήρχε VAR στο παιχνίδι. Ο τέταρτος μου εξήγησε, ότι ο επόπτης θεώρησε ότι ακούμπησε ο αμυντικός και έδειξε σέντρα, ενώ ο διαιτητής στην ενδοεποικοινωνία, του είπε ότι δεν ακούμπησε την μπάλα ο αμυντικός της Ρουμανίας και για αυτό ακύρωσε το γκολ».

About Author

Μοιραστείτε το: