16 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

ΠΑΟΚ-Ιωνικός: Χρήσιμοι μόνο οι 3 β.

Ο ΠΑΟΚ έχει φιλοξενήσει τον Ιωνικό 17 φορές για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League και τις 12 από αυτές έχει πάρει τη νίκη. Ο Ιωνικός έχει καταφέρει να φύγει νικητής μια φορά, ενώ τέσσερις από τις αναμετρήσεις τους έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

Οι οκτώ από τις δώδεκα νίκες του ΠΑΟΚ είναι χωρίς να δεχθεί τέρμα, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες με 0-0, οπότε στις δέκα από τις δεκαεπτά αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους.

Η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία τους έγινε στο γήπεδο του Ιωνικού, στις 17 Δεκεμβρίου 1989 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0, αλλά στον Β’ Γύρο, στην Τούμπα η αναμέτρηση τελείωσε με λευκή ισοπαλία.

Οι δύο επόμενες επισκέψεις του Ιωνικού στην Θεσσαλονίκη έφεραν ήττες με 4-1 και στις δύο αναμετρήσεις. Αυτές είναι οι μοναδικές νίκες του ΠΑΟΚ με 4-1, ενώ την πρώτη θέση στα δημοφιλέστερα σκορ μοιράζονται το 2-0 και το 3-0 με τέσσερις παρουσίες.

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία χρόνια της παρουσίας του Ιωνικού στην Α’ Εθνική/Super League είχε έξι διαδοχικές νίκες, αλλά στην περσινή του επιστροφή στην κατηγορία, ο Ιωνικός πήρε ισοπαλία στην Τούμπα με 1-1 (33’ Σβαμπ – 58’ Τουράμ).

Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ είναι το 6-1 στις 23 Οκτωβρίου 2005, ενώ ο Ιωνικός έχει επικρατήσει μια φορά στην έδρα του Δικεφάλου, με 2-1 στις 6 Ιανουαρίου 2001.

17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΙΩΝΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 40-8

About Author

Μοιραστείτε το: