20 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Οι παίκτες του ΟΦΗ πρέπει να προστατεύσουν την ομάδα και το όνομα τους

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η προεοτιμασία των παικτών του ΟΦΗ για το επόμενο παιχνίδι, το προσεχές Σάββατο στη Λαμία με την ομώνυμη ομάδα (θ’ αρχίσει στις 4 μ.μ.)

Ο ΟΦΗ δεν αναμένεται να έχει απουσίες. Μετά την ήττα  από τον Ιωνικό και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο Βόλο ο ΟΦΗ δεν είναι πλέον στην 7η θέση.

Είναι γεγονός ότι αν δούμε συνολικά τη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ έχει θετική παρουσία. Το γεγονός ότι κατέλαβε την 7η θέση είναι από μόνο του θετικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του ΟΦΗ, πρώτοι αυτοί δεν πρέπει να ξεχνούν το παραπάνω γεγονός. Η αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξαν στον αγώνα με τον Ιωνικό, στο α’ 45λεπτο δυσφημεί πρώτα τους ίδιους.

Το γεγονός ότι στο β’ ημίχρονο έπαιξαν στο μισό γήπεδο την ομάδα του Ιωνικού δεν αλλάζει ούτε εξαφανίζει την αδικαιολόγητη κακή παρουσία που είχαν στο α’ μέρος.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-2 υπέρ του Ιωνικού.

Οι προσπάθειες μιας ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κρίνονται θετικές εφόσον καταφέρουν να κερδίσουν την αντίπαλη ομάδα ή στη χειρότερη περίπτωση να φέρουν ισοπαλία.

Το έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ δεν θα πρέπει να ξεχνάει την προαναφερόμενη πραγματικότητα. Τα όποια αρνητικά αποτελέσματα θα φέρουν στη συνέχεια της διαδικασίας των αγώνων play out θα είναι αυτά που θα καθορίσουν την θέση που θα καταλάβει η ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα στη λήξη της σεζόν. 

Επίσης εάν φέρουν νέα αρνητικά αποτελέσματα είναι δεδομένο ότι θα αμαυρώσουν την θετική παρουσία της ομάδας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Δεν θα πρέπει να ξεχνούν όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ ότι η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ανήκει στο παρελθόν. Δεν είναι αυτή που θα καθορίσει την τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα.

Οι αγώνες που ακολουθούν είναι αυτοί που θα δείξουν πως θα  διαμορφωθεί η βαθμολογία πριν το τέλος του Μάη. Με απλά λόγια οι παίκτες του ΟΦΗ θα αδικήσουν τους εαυτούς τους εάν στη συνέχεια του πρωταθλήματος επαναλάβουν την μέτρια αγωνιστική παρουσία που έδειξαν στο α’ ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό.

Η στήλη δεν θα διαφωνήσει με όσους έχουν την άποψη ότι η ομάδα φέτος δεν έχει τα προβλήματα που είχε πέρυσι, δηλαδή δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Είναι λάθος αυτή η άποψη. Στην ομάδα του ΟΦΗ οι παίκτες λειτουργούν σε πολύ καλές συνθήκες. Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει και συνεχώς το μυαλό των εργαζομένων είναι μόνο στις επαγγελματικές υποχρεώσεις που καλούνται να φέρουν σε πέρας.

Όταν μία ομάδα δουλεύει κάτω από πολύ καλές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν σήμερα στον ΟΦΗ, είναι επιεικώς απαράδεκτο ο στόχος να περιορίζεται μόνο στην εύκολη παραμονή στην κατηγορία.

Βέβαια η στήλη θα επαναλάβει την ατυχία που έχει ο ΟΦΗ το αφεντικό του να μην γνωρίζει τι θα πει και πως λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ζητάει ευθύνες από τους συνεργάτες του, γιατί προφανώς δεν έχει συναίσθηση των στόχων που επιβάλλεται να έχει μία ομάδα όταν δουλεύει καθημερινά σε πολύ καλές συνθήκες.  Θα υπενθυμίσω ότι στις 17-5-21 ο κ. Μπούσης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης είχε δηλώσει ότι ήταν ευχαριστημένος και από την πορεία της ομάδας του.

Οι παίκτες του ΟΦΗ θα πρέπει να δεχθούν την πραγματικότητα που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Συνεχίζεται. Έχουν υποχρέωση πρώτα απέναντι στους εαυτούς τους να προσθέσουν το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες έως το τέλος της σεζόν.

About Author

Μοιραστείτε το: