20 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Bουλευτής της Δούμας απειλεί με επέκταση του πολέμου: Πολωνία, Μολδαβία και Καζακστάν, θα πρέπει να «αποστρατιωτικοποιηθούν και αποναζιστικοποιηθούν»

Σύμφωνα με το newpost.gr, οι χώρες της Βαλτικής, καθώς και η Πολωνία, η Μολδαβία και το Καζακστάν, θα πρέπει να «αποστρατιωτικοποιηθούν και αποναζιστικοποιηθούν» από τη Ρωσία. Έτσι λέει ο βουλευτής της Δούμας της πόλης της Μόσχας από το Κομμουνιστικό Κόμμα Σεργκέι Σαβοστιάνοφ, ο οποίος συνέταξε ένα έγγραφο σχετικά με αυτό.

«Η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας θα εξασφαλίσει βιώσιμη ασφάλεια για τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλης της Ευρώπης. Για μια πιο ολοκληρωμένη διαδικασία διασφάλισης της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκτός από την Ουκρανία, θεωρώ σκόπιμο να συμπεριληφθούν τα κράτη της Βαλτικής στη ζώνη αποναζιστικοποίησης και αποστρατιωτικοποίησης Πολωνία, Μολδαβία και Καζακστάν», είπε. σε έγγραφο που δημοσίευσε ένα μέλος του ομοσπονδιακού γραφείου του κόμματος Yabloko, Kirill Goncharov.

A #Moscow City Duma deputy suggested that six more countries – #Kazakhstan, #Moldova, #Poland, #Lithuania, #Latvia, and #Estonia – should be “denazified”. pic.twitter.com/v1DlPP2K3H

— NEXTA (@nexta_tv) March 26, 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου. Στόχος της είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της επικράτειας. Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να κάνει ένα τέτοιο βήμα για να βοηθήσει τους κατοίκους της χερσονήσου του Ντονμπάς, που υπέφεραν από τις ενέργειες του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια. Η Μόσχα προσέφερε στο Κίεβο να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ντονμπάς και να μην εμπλακεί σε εχθροπραξίες για να αποτρέψει μια ειδική επιχείρηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τώρα η Μόσχα και το Κίεβο διαπραγματεύονται μια κατάπαυση του πυρός. Ο Πούτιν είπε ότι η ειδική επιχείρηση θα σταματήσει αφού η Ουκρανία αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και λάβει ουδέτερο καθεστώς.

About Author

Μοιραστείτε το: