29 Μαρτίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Επισκέψεις σε Σχολεία της Μεσαράς και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανώλη Μπελαδάκη

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανώλης Μπελαδάκης με στελέχη της 
Διεύθυνσης, βρέθηκε στην περιοχή της Μεσαράς όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σχολικές μονάδες και να ανταλλάξει απόψεις  με εκπαιδευτικούς αλλά και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσαράς  «Φαιστός». Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα, το 1ο και το 2ο Δημοτικά Σχολεία Τυμπακίου, όπου διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Συζήτησε με τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων θέματα που τους απασχολούν, τους ενημέρωσε για τις ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και αντάλλαξαν ευχές για τις ερχόμενες άγιες ημέρες του Πάσχα.

Την πρώτη ημέρα, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Αφραθιά, υλοποιήθηκε  η εκπαιδευτική δράση με το γενικό τίτλο «O κύριος ΚΟΚ στο Survivor». Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Φαιστού, την Ελληνική Αστυνομία, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, το Α.Τ. Φαιστού και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Νομού Ηρακλείου. Τη δράση παρακολουθούν μαθητές των Δ’, Ε΄, Στ’ τάξεων απ’ όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, με υπεύθυνη για τον προγραμματισμό την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλεία Αρμουτάκη. Το παρόν έδωσαν και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βώρων και Πόμπιας. Αστυνομικοί – τροχονόμοι βρίσκονταν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Τυμπάκι, υλοποιώντας τη σχετική δράση που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Α.Τ. Φαιστού. 

Σκοπός της δράση είναι η εκμάθηση από τα νέα παιδιά των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους να γίνει με ένα πιο διαδραστικό τρόπο και μέσα από βιωματικά παιχνίδια οι μαθητές να συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Βασιλεία Αρμουτάκη, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου κ. Μανώλης Μπελαδάκης, εκπρόσωποι της Τροχαίας Ηρακλείου και του Α. Τ. Φαιστού, που είχαν και την ευθύνη της ενημέρωσης.

About Author

Μοιραστείτε το: