18 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, μέσω ειδικής εφαρμογής του gov.gr. Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η επιδότηση γίνεται με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας- όπως το Freedom Pass- που θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια καυσίμων. Οι πολίτες που δεν έχουν κινητό τελευταίας τεχνολογίας αλλά είναι δικαιούχοι, θα εισπράξουν το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Στη σχετική πλατφόρμα gov.gr ο ενδιαφερόμενος πρέπει να δηλώσει το όχημα για το οποίο θα λαμβάνει την ενίσχυση και για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.

Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ. Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο). Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή. Επίσης το ποσό της επιδότησης καυσίμων μπορεί να προσαυξάνεται έως 5 ευρώ για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έναντι της πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό. Το ύψος της ανωτέρω επιδότησης υπολογίζεται σε 130 εκατ. ευρώ, για περίπου 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν έστω ένα αυτοκίνητο και δηλώνεται οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

About Author

Μοιραστείτε το: