4 Ιουνίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

«Φωτιά» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού!

Τα πρωτοφανή επίπεδα ακρίβειας, έχουν επιταχύνει σε μεγάλο ποσοστό τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, η οποία υπό αυτές τις άσχημες συνθήκες ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.

Και το πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι, είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί… Οι κτηνοτρόφοι δεν ξέρουν πόσο ακόμα θα σκαρφαλώσει η τιμή του οβελία και όπως λένε, δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόβλεψη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό.

Σήμερα, η τιμή του αρνιού είναι στα 8-9 ευρώ το κιλό, με τα εγχώρια αρνιά να φτάνουν ακόμα και στα επίπεδα των 10-13 ευρώ το κιλό. Δηλαδή για ένα αρνί 10-12 κιλά, μια οικογένεια σήμερα θα χρειαστεί να ξοδέψει 80-130 ευρώ.

Το κοκορέτσι κοστολογείται σήμερα στα 7-15 ευρώ το κιλό, οι μπριζόλες πωλούνται στα 12 ευρώ οι μοσχαρίσιες και στα 6,50 ευρώ οι χοιρινές, ενώ οι πατάτες, το σύνηθες συνοδευτικό του πασχαλινού τραπεζιού, έχουν ξεπεράσει το 1 ευρώ το κιλό, όπως και τα μαρούλια!

Το ψωμί ήδη βρίσκεται ανάμεσα στο 1,60 και τα 2,60 ευρώ το κιλό, ενώ το τσουρέκι μπορεί να το βρει κανείς από 3 έως 14 ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια είναι με τα τρέχοντα δεδομένα κι ενώ απομένει κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, μέχρι το ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μοιραστείτε το: