1 Δεκεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Τα δύο σενάρια που θα εξετασθούν στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών

Το πλάνο της χαλάρωσης των μέτρων από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, μπαίνει στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των ειδικών. Στο τραπέζι θα πέσουν όλα τα πιθανά σενάρια για τους ανεμβολίαστους ενόψει των εορτών του Πάσχα και συγκεκριμένα για το πώς θα μπορούν να μπουν στους χώρους της εστίασης και του λιανεμπορίου. Με τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο.

Ωστόσο το ένα σενάριο θέλει την άρση όλων των περιορισμών πριν το Πάσχα και συγκεκριμέα από τις 18 Απριλίου, ενώ το δεύτερο σενάριο που φέρεται να είναι και το επικρατέστερο θέλει την κατάργηση των περιορισμών από τις 2 Μαΐου.

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι το κατά πόσο θα επιτραπεί η είσοδος εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης χωρίς «σκανάρισμα» του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε θα συνεχίσει να ισχύει ο αποκλεισμός στους κλειστούς χώρους όσων δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή την αναμνηστική δόση. Αν όμως η κατάργηση ισχύσει και για τους κλειστούς χώρους, τότε εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα μπορούν να διασκεδάζουν παντού χωρίς πιστοποιητικά ή rapid test.

Ωστόσο σε αυτήν περίπτωση τα μέτρα αναμένεται να αρθούν από τις 2 Μαΐου γιατί ο καιρός ανοίγει και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες κάποιος να καθίσει στον κλειστό χώρο.

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν θα χρειάζεται στο εξής να γίνεται έλεγχος στην είσοδο για ψώνια ούτε για εμβολιασμένους, αλλά ούτε και για ανεμβολίαστους.

About Author

Μοιραστείτε το: