25 Μαΐου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Συνάντηση Δημήτρη Φραγκάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

Στο επίκεντρο θεσμικά και αναπτυξιακά θέματα

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την στελέχωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την ανάγκη ενίσχυσής του με εξειδικευμένο προσωπικό. 

Τέθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα βελτίωσης της λειτουργίας του Οργανισμού και ενίσχυσης της παρουσίας του ως κεντρικού δημόσιου φορέα προβολής της χώρας στο εξωτερικό. Ο ΓΓ του ΕΟΤ ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών  σχετικά με το έργο και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τον Οργανισμό το τελευταίο διάστημα και για την εξαιρετική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. Επίσης ανέλυσε τα τρέχοντα στοιχεία και τις εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού φέτος ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα. 

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Υπουργό Εσωτερικών για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου προκειμένου να δοθεί χρονική παράταση στην δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους,  ένα μέτρο που, όπως τόνισε ο Δημήτρης Φραγκάκης, βοηθάει σημαντικά τις τουριστικές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για ανάκαμψη, μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια. 

About Author

Μοιραστείτε το: