19 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Στο Ηράκλειο για την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο Βασίλης Κικίλιας

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με σκοπό να παρευρεθεί στις δύο εκδηλώσεις που συμβολίζουν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στο νησί.
ΧΘΕΣ το πρωί ο υπουργός παρέστη σε εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5, της TUI, που χρησιμοποιεί το λιμάνι του Ηρακλείου ως βάση για τις κρουαζιέρες που πραγματοποιεί.

Ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπήρξε η υπόσχεση για μια ισχυρή σεζόν, που όπως όλα δείχνουν, γίνεται πράξη. «Είναι μια συνολική, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια, για να φέρουμε το μέγιστο δυνατό εισόδημα στη χώρα, να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό» είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, προσθέτοντας ότι η Κρήτη αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού για τη χώρα.

«Είναι άλλο το να έχει κανείς τουριστική περίοδο Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και άλλο να ξεκινάει το Μάρτη και τον Απρίλη και να τελειώνει τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη» εξήγησε ο υπουργός στην συνέχεια και συμπλήρωσε: «έχουμε πολλούς, αλλά κυριως ποιοτικούς τουρίστες, επισκέπτες και ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα. Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, που μεταφράζεται σε στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, που θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά».

«Υπάρχει αισιοδοξία, όχι γιατί τα πράγματα γίνονται αυτόματα, αλλά με πολλή προσπάθεια και δύναμη»

Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία του, και απέδωσε το τουριστικό ρεύμα που παρατηρείται, στη σκληρή δουλειά που έγινε το περασμένο φθινόπωρο και το χειμώνα.

«Δουλέψαμε σκληρά τον χειμώνα. Η δουλειά ενός υπουργού είναι το φθινόπωρο και το χειμώνα για την επόμενη σεζόν, και παρά τις δυσκολίες είμαστε εδώ όλοι μαζί, για να παλέψουμε – και βέβαια υπάρχει αισιοδοξία. Υπάρχει αισιοδοξία, όχι γιατί τα πράγματα γίνονται αυτόματα, αλλά με πολλή προσπάθεια και δύναμη» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά στους εποχικούς εργαζόμενους που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, είπε: «τους ανθρώπους του τουρισμού, από όπου και αν προέρχονται, εμείς τους αγκαλιάζουμε και τους αγαπάμε. Δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να είναι φιλόξενοι με τους ταξιδιώτες και να μην τους ακούμε. Ό,τι προβλήματα υπάρχουν, ανεξάρτητα αν είναι της δικής μου ή όχι αρμοδιότητας, εγώ τα ακούω με πολύ μεγάλη χαρά και θα δω πώς μπορώ να βοηθήσω. Η προσπάθεια είναι συνολική, ομαδική και κοινή».

ΣΗΜΕΡΑ ο κ. Κικίλιας θα παραβρεθεί στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» σε τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI, που θα λάβει συμβολικά το όνομα «Ηράκλειο».

About Author

Μοιραστείτε το: