16 Ιουλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Στα σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τις  εργασίες κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά και Νέα Αλικαρνασσό, καθώς και τα υδρευτικά έργα στις Μεσαμπελιές που εκτελούνται από την ΔΕΥΑΗ, επιθεώρησε το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Γιώργο Βουρεξάκη. 

Το εμβληματικό έργο αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και αυτή τη στιγμή εξελίσσεται σε δύο μέτωπα και συγκεκριμένα στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά και Αλικαρνασσού, ενώ γίνεται προετοιμασία για την έναρξη εργασιών και στα Δυτικά Προάστεια.

Συνολικά το έργο περιλαμβάνει:

-Αντικατάσταση – Επέκταση του δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 150 χιλιομέτρων στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Αλικαρνασσό, Αγ. Ιωάννη και Δυτικά Προάστεια (Τρείς Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο). 

-Προμήθεια και τοποθέτηση 20.000 υδρομέτρων (ασύρματης μετάδοσης δεδομένων) με ενσωματωμένη διάταξη καταγραφής και επικοινωνίας, που θα δίνουν τη δυνατότητα αποστολής μετρήσεων ακριβείας στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου.

-Προμήθεια και τοποθέτηση του συστήματος τηλεμέτρησης των υδρομέτρων που θα επιτρέψει στη Δ.Ε.Υ.Α.Η. να λαμβάνει, να διαχειρίζεται και να αποθηκεύει τις μετρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι πλήρως εξασφαλισμένη (πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»)

Παράλληλα στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο ενίσχυσης της δεξαμενής Δ6 στην Φορτέτσα, προκειμένου να υδροδοτούνται σωστά οι υψηλές περιοχές της πόλης (Φορτέτσα, Αγ, Ιωάννης, Μεσαμπελιές) αξιοποιώντας τα δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί στις αντίστοιχες περιοχές, σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη. 

Ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί, το έργο των δικτύων έχει ολοκληρωθεί  και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να γίνουν οι τελικές συνδέσεις με τον αγωγό από το Φράγμα Αποσελέμη για να λειτουργήσει. 

Τέλος επίκειται η έναρξη του έργου κατασκευής Δικτύων Ομβρίων μήκους περίπου  13 χιλιομέτρων,  στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, παπά Πέτρου Γαβαλά, Κηπούπολης, Αλικαρνασσού, Αγ. Ιωάννη, Αγ. Τριάδας για την αντιμετώπιση σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων. Τα νέα δίκτυα στις προαναφερόμενες περιοχές θα είναι άμεσα λειτουργικά,

Αμέσως μετά την επίσκεψη στα έργα, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου είναι ένα από τα σημαντικότερα που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Ευελπιστούμε πώς όταν ολοκληρωθεί, μαζί με τα συνοδά έργα τα οποία υλοποιεί και σχεδιάζει η ΔΕΥΑΗ, το διαχρονικό πρόβλημα της ύδρευσης της πόλεως θα επιλυθεί οριστικά. Θέλω να συγχαρώ την διοίκηση της Επιχείρησης, διότι σε δυσμενείς συνθήκες, κάνει πολύ καλή δουλειά και προχωρά έργα, όπως αυτό της αντικατάστασης του δικτύου αλλά και το πολύ σημαντικό έργο της ενίσχυσης της δεξαμενής στη Φορτέτσα, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των δημοτών».  

About Author

Μοιραστείτε το: