4 Μαρτίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Σημαντικά κίνητρα δίνει το τουρκικό κράτος για τους Ρώσους τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η SABAH, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών σήκωσαν τα μανίκια για να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Ένας οδικός χάρτης τριών σταδίων τέθηκε σε εφαρμογή για να φέρει τουρίστες από τη Ρωσία.

300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΔΑΝΕΙΟ
Στο πλαίσιο αυτό, θα παρέχεται πιστωτική υποστήριξη σε Τούρκους τουριστικούς πράκτορες με έδρα τη Ρωσία, κυρίως εταιρείες όπως η Anex, η Pegas και η Coral, που φέρνουν τουρίστες από τη Ρωσία στην Τουρκία, με την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Πιστώσεων (KGF). Θα δοθεί στήριξη σε αυτούς τους τουριστικούς πράκτορες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση με συνολικό πακέτο δανείου 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί το πακέτο στήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, του Ταμείου Εγγύησης Πιστώσεων και των τραπεζών.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ
Τα εμπάργκο που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στη Ρωσία έχουν επηρεάσει περισσότερο τις αεροπορικές εταιρείες. Οι αεροπορικές εταιρείες που αποκλείονταν από την ασφαλιστική κάλυψη αναγκάστηκαν να αναστείλουν και τις πτήσεις τους. Ως εκ τούτου, ήταν δύσκολο για τις τουρκικές εταιρείες με ρωσική σημαία να φέρουν τουρίστες στη χώρα μας με αεροπλάνα. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η Anex, η Pegas και η Coral βρίσκονται σε συνομιλίες με την Turkish Airlines (THY) εδώ και πολύ καιρό για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Όπως έγινε γνωστό, αυτοί οι τουριστικοί πράκτορες υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συναντήθηκαν με την ΤΗΥ και υπέγραψαν συμφωνία αριθμού θέσεων.

ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Στο πλαίσιο αυτό, η THY διέθεσε 1,5 εκατ. θέσεις σε αυτές τις τρεις εταιρείες. Οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες στη Ρωσία, που θα πετούν με την Pegasus Airlines και αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής, αναμένεται να μεταφέρουν 500 χιλιάδες τουρίστες. Έτσι, 2 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες θα είναι εγγυημένοι για φέτος. Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία, στην ημερήσια διάταξη ήταν και η ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το Υπουργείο Οικονομικών , ξεκίνησαν εργασίες για την αεροπορική εταιρεία, η οποία σχεδιάζεται να ιδρυθεί στην Αττάλεια και θα μεταφέρει μόνο τουρίστες από τη Ρωσία στην Τουρκία.

About Author

Μοιραστείτε το: