19 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ο Περιφερειάρχης στην παρουσίαση στον Πρωθυπουργό και στους θεσμικούς εκπροσώπους του νέου Μουσείου Χανίων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε απόψε στα Χανιά στην παρουσίαση του νέου Μουσείου Χανίων στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,κυβερνητικών στελεχών και θεσμικών εκπροσώπων. 

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα και αναγκαιότητα του νέου Μουσείου στα Χανιά, έργο που χρηματοδοτήθηκε η λειτουργία του από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 3.5 εκατ.€.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε:

«Τα Χανιά και η Κρήτη αποκτούν ένα μουσείο αντάξιο των μεγάλων Μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού μας θα το απολαμβάνουν μέσα από τα εκθέματα, τον σύγχρονο τρόπο προβολής τους και τις εξωστρεφείς δράσεις που η υποδομή του νέου μουσείου μπορεί να φιλοξενήσει. Η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ της χρηματοδότησε την λειτουργία του Μουσείου με 3.5 εκ €.  Συγχαίρουμε την εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Υπουργείο Πολιτισμού γιαυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, όπως και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και την Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού που με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια υποστήριξαν το έργο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων». 

Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης μαζί με τον Περιφερειάρχη στην παρουσίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γύπαρης. η Περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη, η Δ/ντρια της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη και ο ειδικός σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης. Επίσης στην παρουσίαση ήταν το μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά» Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

About Author

Μοιραστείτε το: