19 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Οι καταναλωτές πλήρωσαν 600 εκατομμύρια για ρεύμα που δεν κατανάλωσαν

Εκτός από την ασυδοσία στην κερδοσκοπία του ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος που προκαλούν ίλιγγο στους οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής για το έτος 2021 οι πολίτες πλήρωσαν 600 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν έχουν καταναλώσει. Ο λόγος; Τα φέσια των παρόχων για τις απώλειες που προκύπτουν από το δίκτυο διανομής ενέργειας αλλά και από τις ρευματοκλοπές!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την χρονιά που πέρασε, οι  καταναλωτές το 2021 πλήρωσαν 391 εκατομμύρια ευρώ για ρεύμα το οποίο δεν έχουν καταναλώσει, και  αφορά τις απώλειες που προέκυψαν από το πεπαλαιωμένο δίκτυο διανομής και αφορούν το 9,87% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Αντίστοιχα πλήρωσαν 209 εκατομμύρια ευρώ για τις ρευματοκλοπές που αντιστοιχεί στο 4,47% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Όπως διαφαίνεται, έπονται και χειρότερα για το έτος 2022 καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές  ενέργειας οι καταναλωτές θα πληρώσουν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ  εξαιτίας των ίδιων παραγόντων. Των απωλειών ρεύματος από το μη καλά συντηρημένο δίκτυο αλλά και των ρευματοκλοπών.

Και για τους δύο παράγοντες η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί καθώς δεν προχωράει σε καμία ουσιαστική λύση για την σωστή συντήρηση του δικτύου ούτε φυσικά έχει προνοήσει για σχέδιο το οποίο θα εμποδίζει την δολιότητα των μπαταχτσήδων.

About Author

Μοιραστείτε το: