16 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Nέες διαστάσεις στο απόλυτο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα δίνουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Οπως αναφέρει το www.reader.gr, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει εντοπιστεί μία ουσία που δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία κεταμίνη δεν χρησιμοποιήθηκε στη Τζωρτζίνα, όπως αναφέρει η πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους: «Ποτέ».

Ακόμη, βέβαια, δεν έχει γίνει γνωστό σε τι ποσότητα δόθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη. Πάντως, η ουσία κεταμίνη, όπως τονίζει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο μέσα σε 20 λεπτά το πολύ. Μένει να διευκρινιστεί σε τι ποσότητα χορηγήθηκε η κεταμίνη και αν οφείλεται αυτή η ουσία στον θάνατο του παιδιού.

Κανένα γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια

Μάλιστα, χθες, Τρίτη, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, όπως μετέδωσε στο MEGA και το Live News ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Το επίσημο πόρισμα της εξέτασης αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το MEGA, αρχικά εξετάστηκε αν υπάρχουν γονίδια που μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα. Συνολικά εξετάστηκαν σχεδόν 1.000 γονίδια και το πόρισμα του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στα παιδιά, κάτι που αναμένεται να είναι καθοριστικό για την υπόθεση των θανάτων των τριών νεκρών παιδιών.

Κεταμίνη: Πώς δρα στον οργανισμό

Αρχίζει σε λιγότερο από 5 λεπτά σε περίπτωση ένεσης ή σε 30 λεπτά σε περίπτωση κατάποσης

1 – 2 mg ανά κιλό σωματικού βάρους: έντονη εμπειρία που διαρκεί περίπου μια ώρα

Ολα τα αποτελέσματα εξαφανίζονται μετά από 2 – 3 ώρες

Χαμηλή δόση: διατηρούνται οι αισθήσεις και η δυνατότητα ομιλίας, αλλά σταματά ο πόνος

Υψηλότερη δόση: Προκαλείται κάτι σαν έκσταση

Ο χρήστης νιώθει αποκομμένος από το σώμα του

Κεταμίνη: Τι συμβαίνει στην περίπτωση υπερδοσολογίας

Το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει με ασφάλεια τις τοξίνες

Σταματά η λειτουργία κάποιων συστημάτων του σώματος

Θανατηφόρο αποτέλεσμα χωρίς άμεση ιατρική παρέμβαση

About Author

Μοιραστείτε το: