16 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για την Τουρκία και τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ. «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, γιατί οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι αυτή θα παραμείνει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ, βεβαίως εμείς θα αιτιολογούμε πάντα τις ενστάσεις μας και θα ζητάμε να μεταβάλει η Τουρκία τη συμπεριφορά της», ανέφερε στη Βουλή.

Στο πλαίσιο συζήτησης δύο συμφωνιών για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο υπό ίδρυση κέντρο αριστείας ναυτικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο κ. Παναγιώτοπουλος χαρακτήρισε απαραίτητη τη συμμετοχή της χώρας μας σε κάθε ΝΑΤΟική δομή, υποστηρίζοντας ότι «καλόν είναι η Ελλάδα να κινητοποιείται και να αναβαθμίζει τη συμμετοχή της σε όλα τα δρώμενα».

Με αφορμή πάντως, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε πως δεν τίθεται θέμα αποστολής νέου αμυντικού υλικού στην Ουκρανία. «Ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, προήλθε από τα αποθέματά μας», είπε και σημείωσε πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αποδυναμώσουμε την αμυντική διάταξη των νησιών μας, παίρνοντας από ´κει αμυντικά συστήματα για να τα στείλουμε στην Ουκρανία. «Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα της Ελλάδας, προκειμένου να συνδράμουμε την Ουκρανία», ανέφερε.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τις αναφορές του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι η κυβέρνηση έφερε τώρα προς επικύρωση τις δύο συμβάσεις στη Βουλή, σε υποδείξεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόριας Νούλαντ που επισκέφθηκε πρόσφατα την χώρα μας, είπε κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Θοδωρή Δρίτσα, επέμεινε ότι πρέπει να ανασταλεί η συζήτηση των δύο συμβάσεων στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς- όπως είπε- δεν πρόκειται για συνήθη μνημόνια, ενώ η Τουρκία δεν έχει αποδεχτεί το Δίκαιο της Θάλασσας.

About Author

Μοιραστείτε το: