1 Δεκεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

«Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Τυμπακίου καθαρίζουν τις ακτές της Μεσαράς»

Με πρωτοβουλία του Μεσογειακού γραφείου πληροφόρησης για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την αειφόρο ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και μέσω του έργου «Σκουπίδια στην Απόχη: Μαθητές και αλιείς ενημερώνονται και αναλαμβάνουν δράση για τα θαλάσσια απορρίμματα σε παράκτιες και αλιευτικές περιοχές», που χρηματοδοτείται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER Αλιείας Ν. Ηρακλείου της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, διοργανώνεται διήμερο ευαισθητοποίησης και καθαρισμού ακτών στην περιοχή της Μεσαράς στις 14 και 15 Απριλίου 2022

Στο διήμερο ευαισθητοποίησης θα συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου. . Η δράση είναι ανοιχτή σε γονείς και απλούς κατοίκους της περιοχής που επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτήν. 

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου οι δράσεις καθαρισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Κόκκινου Πύργου υπό την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του ΜΙΟ-ECSDE, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να αξιολογήσουν τα απορρίμματα που θα συλλεχθούν στην ακτή και να διαπιστώσουν τα προβλήματα που αυτά προκαλούν.

Απώτερος στόχος του διημέρου είναι, να καθαριστούν οι ακτές σε συνεργασία με τους μαθητές της περιοχής και να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη φύση με γνώμονα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας στοχεύοντας σε μία νέα γενιά περιβαλλοντικά υπεύθυνων πολιτών.

Το έργο «Σκουπίδια στην Απόχη» στοχεύει, μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τους αλιείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους κατοίκους, να μειώσει τα θαλάσσια απορρίμματα και ιδιαίτερα τα πλαστικά μιας χρήσης με τα οποία επιβαρύνονται οι θάλασσες και οι ακτές της χώρας μας κατά χιλιάδες τόνους κάθε χρόνο.

Περισσότερα για το Πρόγραμμα: https://medies.net/skoupidia-stin-apoxh-mesara/

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ηρώ Αλάμπεη, alampei@mio-ecsde.org

About Author

Μοιραστείτε το: