1 Δεκεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Μίνα Γκάγκα: «Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Η σύγχυση που προκάλεσαν οι απανωτές δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη για προσεχή κατάργηση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ως πάσο, συνεχίζεται.

Το πρωί η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα διέψευσε (σ.σ. μέχρι αποδείξεως του εναντίου τουλάχιστον) ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση, απαντώντας χαρακτηριστικά σε ερώτημα για το αν καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους κλειστούς χώρους:

«Δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο, ότι. Δεν το είπε κάποιο μέλος της Κυβέρνησης…».

Η κ.Γκάγκα επανέλαβε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα σταματήσει να ισχύει από τις 15 Απριλίου (σ.σ. δεν θα παραγραφούν τα ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα, απλώς δεν θα επιβληθούν άλλα), ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σβηστεί το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όποιους έχει επιβληθεί.

«Δεν είναι σωστό αναδρομικά να αίρονται αποφάσεις τις οποίες οι μισοί πολίτες έχουν ακολουθήσει και οι άλλοι μισοί όχι. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο», σχολίασε.

Η κ.Γκάγκα είπε ακόμα πως δεν υπάρχει θέμα τέταρτης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό και χαρακτήρισε αυτή τη φάση που διανύει η χώρα μας ως φάση «διαχειρίσιμης έξαρσης της πανδημίας»…

About Author

Μοιραστείτε το: