16 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Λογαριασμός ρεύματος 4.290,39 ευρώ σε μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν και συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, έγινε αναφορά στα απανωτά περιστατικά διακοπών ηλεκτροδότησης που έχουν σημειωθεί στην πόλη και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, στις προειδοποιήσεις της ΔΕΗ αλλά και παρόχων για νέα αντίστοιχα μέτρα, με τον πρόεδρο του ΕΚ, Γιώργο Ντουντούμη, να τονίζει: «Επισημάναμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν μόνο του, δεν θα επιτρέψουμε άλλες διακοπές ηλεκτροδότησης και ειδικά μπροστά στις γιορτινές μέρες που έρχονται. Απαιτήσαμε άμεσα να επανασυνδεθούν όλα τα κομμένα ρεύματα από τα λαϊκά σπίτια. Ζητήσαμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης με μειώσεις στις τιμές και καλέσαμε σε συμπαράσταση σ’ αυτόν μας τον αγώνα και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ. Κάναμε σαφές ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν με τα… κεριά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι υπάλληλοι της επιχείρησης διαμαρτύρονταν για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στα σπίτια τους, των 1.000 και 1.500 ευρώ, δηλώνοντας την αδυναμία τους να τα φέρουν βόλτα.

Στην κινητοποίηση αναδείχθηκε και ένα ενδεικτικό περιστατικό, με μονογονεϊκή οικογένεια, με τρία παιδιά, να καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος 4.290,39 ευρώ! Πρόκειται για ηλεκτροδότηση που διακόπηκε και για την επανασύνδεσή της απαιτείται εφάπαξ προκαταβολή 3.000 ευρώ!

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν άμεσα επανασυνδέσεις ρεύματος και καμιά νέα διακοπή σε λαϊκές οικογένειες, διακανονισμούς χωρίς προκαταβολές και δόσεις βάσει των δυνατοτήτων τους, μειώσεις στα τιμολόγια, καθώς και διαγραφή συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

About Author

Μοιραστείτε το: