8 Δεκεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Κατατέθηκε η τροπολογία για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Το βράδυ της Παρασκευής κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες να μπορέσουν να κινήσουν τα οχήματά τους.

Στην ίδια τροπολογία αγρότες και αλιείς απαλλάσσονται πλήρως από το τέλος επιτηδεύματος. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών:

«1. Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος και για το φορολογικό έτος 2021 (ίσχυε για τα φορολογικά έτη 2019 και 2020), οι αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και οι αλιείς της παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων.

2.Προβλέπεται ομοίως και για το έτος 2022 (ίσχυε ήδη για τα έτη 2018-2021) η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει».

About Author

Μοιραστείτε το: