4 Μαρτίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 38χρονος για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού»

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές ο 38χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικανού, που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής (20/1) στην Καλαμάτα.

Ο 38χρονος πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων το μεσημέρι του Σαββάτου προκειμένου να απολογηθεί, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανέλαβε την ευθύνη της φονικής επίθεσης, παραδέχτηκε ότι αυτός πυροβόλησε τον 47χρονο, τονίζοντας ότι πρόθεσή του δεν ήταν να δολοφονήσει /τραυματίσει το θύμα αλλά να το εκφοβίσει λόγω των διαφορών και των συμπλοκών που είχαν μεταξύ τους, όπως αναφέρει το best-tv.gr.

Στα δικαστήρια βρέθηκε σήμερα και ο 34χρονος Βούλγαρος στον χώρο του οποίου εντοπίστηκε ο 38χρονος, και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Μου πούλησε χαλασμένη κοκαΐνη και με έστειλε στο νοσοκομείο»

Ο «Αμερικανός» τού είχε πουλήσει «χαλασμένη» κοκαΐνη και τον έστειλε στο νοσοκομείο, φέρεται να υποστήριξε ο 38χρονος Αλβανός στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, σύμφωνα με το eleftheriaonline.

Αυτός ήταν και ο λόγος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου που ήθελε να ζητήσει εξηγήσεις και «εκμεταλλεύτηκε» το ραντεβού το οποίο έκλεισε ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του για να αγοράσει κοκαΐνη από τον «Αμερικανό».

Όσο για το εννιάρι πιστόλι με το οποίο σκότωσε το θύμα του με έναν πυροβολισμό στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, ισχυρίστηκε πως το κουβαλούσε πάντα μαζί του -ενώ αν ήθελε να τον σκοτώσει δεν θα τον πυροβολούσε στο πόδι πρωινή ώρα και στο κέντρο της Καλαμάτας με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο eleftheriaonline.gr o συνήγορος του κατηγορουμένου, Χαράλαμπος Λυκούδης ανέφερε: «Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου. Ο τόπος που είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, ο χρόνος που είναι ώρα αιχμής, η μετάβαση με το αυτοκίνητο του , η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο, είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης».

iefimerida.gr

About Author

Μοιραστείτε το: