16 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Και στην… Αλεξανδρούπολη «βλέπουν» παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης οι Τούρκοι!

Ο Τούρκος αναλυτής και απόστρατος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Ερντογάν Καρακούς, έθεσε για πρώτη φορά θέμα παραβίασης από την Ελλάδα, της Συνθήκης της Λωζάνης για την Αλεξανδρούπολη!

Μιλώντας –κλασικά- στο CNN Turk, υποστήριξε ότι η βάση των ΗΠΑ που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Θράκης, λειτουργεί ως ανάχωμα στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας!

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο και το πεδίο βολής συνιστούν παρεμπόδιση για τη χερσαία μας επιχείρηση … Έλεγαν παλαιότερα πως είναι ενάντια στη Ρωσία. Αφού είναι λοιπόν για τη Ρωσία όλα αυτά τα άρματα και οι δυνάμεις που έφτασαν εκεί, τι έκαναν σχετικά με την Ουκρανία; Πήγε μήπως κανένα άρμα από κείνα στην Ουκρανία; Όχι, αυτά γίνονται μόνο για την Τουρκία. Εμείς όταν τα ισχυριστήκαμε αυτά πολλοί βγήκαν εναντίον μας. Μα τότε γιατί δεν εγκαταστάθηκαν γύρω από τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη; Άλλωστε σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, εδώ υπάρχει μια παραβίαση με την εγκατάσταση εκεί. Διότι σε εκείνη την περιοχή, σε απόσταση 40χλμ. δεν πρέπει να υπάρχει άλλη δύναμη. Και οι ΗΠΑ παραβιάζοντάς το αυτό εγκαταστάθηκαν εκεί κανονικά».

About Author

Μοιραστείτε το: