19 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ημερίδα με θέμα «Απαιτήσεις σχετικά με την καταχώριση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τον έλεγχο εγκατεστημένων ανελκυστήρων»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνει την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στο Εργατικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10) ημερίδα, με αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους Ανελκυστήρες από τη Μελέτη, την Εγκατάσταση, την Πιστοποίηση, την Καταχώρηση στον οικείο Δήμο στην ευθύνη του Αδειούχου Συντηρητή έως και την υποχρεωτική προβλεπόμενη Συντήρηση από αδειοδοτημένο κινητό συνεργείο. 

Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει με το χαιρετισμό του Αντιδημάρχου του Δήμου Ηρακλείου κου Αναστασάκη Γιάννη. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) κος Γιώργος Π. Βλασόπουλος, θα αναφερθεί στη νομοθεσία του επαγγέλματος (ν. 6422/34) και στο προεδρικό διάταγμα (Π.Δ. 108/2013) για το αδειοδοτημένο τεχνικό προσωπικό, θα αναλύσει το ισχύον νομοθετικό – θεσμικό πλαίσιο (ΦΕΚ 2604/08), το οποίο αφορά την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των ανελκυστήρων, την αναβάθμιση (Β.Δ. 890/68) των ανελκυστήρων, στα πρότυπα του ΕΛΟΤ (81.80 – 81.20 – 81-50) και την Ευρωπαϊκή οδηγία 2014/ 33. 

Ο κος Αγαπητός Γιάννης μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.), θα αναφερθεί εν γένει στα ατυχήματα, τα δυστυχήματα στην υποχρεωτική ανά έτος συγκρότηση 4/μελούς (Δήμος-ΠΟΒΕΣΑ-ΕΣΥΔ-ΤΕΕ) οργάνου / κλιμακίου και κυρώσεων από κάθε Δήμο (ΦΕΚ 2604/08, άρθρο 11 και 13), στην υποχρεωτική ανά έτος συγκρότηση του διμελούς οργάνου επικουρούμενου από εκπρόσωπο της Επαγγελματικής Ένωσης (ΦΕΚ 143/11 ν. 3982, άρθρο 11) και των κυρώσεων (ΦΕΚ 143/11, ν. 3982 άρθρο 12, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2540/11), την προαιρετική ασφάλιση περί αστικής, εργοδοτικής και επαγγελματικής ευθύνης και περί του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ΦΕΚ 45/1999). 

Εκ μέρους της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου θα τοποθετηθεί ο Δικηγόρος κος Αράπογλου Κωνσταντίνος σχετικά με την υποχρεωτική αναβάθμιση, πιστοποίηση και καταχώρηση των Ανελκυστήρων και την υποχρεωτική μηνιαία συντήρηση για τις πολυκατοικίες, τις ευθύνες των Ιδιοκτητών/Διαχειριστών και τις αντίστοιχες προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία κυρώσεις παραβατών. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιωτικών φορέων Πιστοποίησης, θα τοποθετηθεί για το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο καθιερώθηκε από το 1999 των φορέων, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες τους σε σχέση με τον έλεγχο των Ανελκυστήρων. Ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κος Καρτελάκης Μάνος θα τοποθετηθεί για τη συμμετοχή και τη θέση του Τ.Ε.Ε. στο 4/μελές όργανο/κλιμάκιο πορισμάτων (προβλεπόμενο από το ΦΕΚ 2604/08) σε ατυχήματα – δυστυχήματα. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης θα τοποθετηθεί για το θεσμό, τις αρμοδιότητες και το έργο του Οργανισμού. Θα ακολουθήσουν σχετικές ερωτήσεις προς τους ομιλητές, τοποθετήσεις παρευρισκόμενων, συζήτηση επι όλων των προαναφερθέντων θεμάτων. Το κλείσιμο της ημερίδας για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τούς Ανελκυστήρες θα κάνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων κος Γιώργος Π. Βλασόπουλος.

About Author

Μοιραστείτε το: