20 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Επί μισάωρο κλειδωμένο παιδί σε αυτοκίνητο – Η αποστωμοτική απάντηση της μητέρας ΦΩΤΟ

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η φωτογραφία από τη Ζάκυνθο, όπου ένας αστυνομικός διέσωσε ένα παιδί μόλις ενός έτους μέσα από αυτοκίνητο.

Συγκεκρμένα, το μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο αυτοκίνητο, ενώ η μητέρα και ο σύντροφός της είχαν πάει για ψώνια.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον αστυνομικό της Ζακύνθου, ο οποίος βοήθησε το παιδί να βγει από το αυτοκίνητο, να κρατά στην αγκαλιά του το κατάξανθο μωρό από τη Δανία.

Η αστυνομία στην ανάρτησή της σημειώνει πως το μωρό μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του.

Το νέο περιστατικό εγκατάλειψη βρέφους έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα, όταν ο πατέρας του το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες.

Αυτή τη φορά, η μητέρα του παιδιού, που κάνει διακοπές με τον σύντροφό της στη Ζάκυνθο, επέλεξε να το αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια.

Περαστικοί είδαν το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο και κάλεσαν την αστυνομία. Εκτιμάται ότι ο μικρούλης έμεινε μόνος στο αυτοκίνητο για περίπου 30 λεπτά.

Τόσο η μητέρα, 34 ετών, όσο και ο σύντροφός της, 31, συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Το πρωί ήρθε ένας Άγγλος και μας ειδοποίησε ότι μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ένα μωρό. Βγήκαμε έξω το είδαμε και ήταν μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο. Καθόταν στο καθισματάκι του και ήταν ιδρωμένο. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, με ρώτησαν σε ποιον ανήκει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με κατεύθυναν τι να κάνω. Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη και ήρθε ο άνθρωπος αμέσως, μέσα σε 5-6 λεπτά. Έφερε κλειδιά, το ανοίξαμε, δώσαμε νερό στο παιδάκι, του βρέξαμε το πρόσωπο.

Ήταν ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο και μετά ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Είχε τις αισθήσεις του δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει. Ένας τουρίστας μας ενημέρωσε αρχικά και μετά μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Όποιος περνούσε, καθόταν και προσπαθούσε να βοηθήσει με τον τρόπο του», ανέφερε ο Γεράσιμος Γιατράς, σύμφωνα με το imerazante.gr.

«Μια κυρία από τη Δανία είχε αφήσει το μωράκι μέσα στο αυτοκίνητο για κανά μισάωρο περίπου με κλειδωμένες τις πόρτες και παράθυρα κλειστά. Περαστικοί μας ρώτησαν αν γνωρίζουμε σε ποιο ανήκει το αυτοκίνητο και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πήραμε τηλέφωνο την εταιρία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για να έρθει και να φέρει τα δεύτερα κλειδιά γιατί ήμασταν έτοιμοι να σπάσουμε το τζάμι. Πήραμε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ήρθε άνθρωπος από την εταιρία ενοικιαζόμενων, άνοιξαν το αυτοκίνητο, ανοίξαμε το aircondition, ήρθε και η αστυνομία. Μετά από μισή ώρα, εμφανίστηκε η μητέρα. Πήγε με το μωρό στο νοσοκομείο για να σιγουρευτούν ότι είναι καλά και από εκεί και πέρα, η αστυνομία πήρε το σύντροφο για να δώσει κατάθεση. Το παιδί φάνηκε καλά, αλλά ήταν λίγο ανήσυχο. Ίδρωνε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν λίγο τρομαγμένο, γιατί ήταν και κόσμος γύρω γύρω και προσπαθούσε να βρει άκρη. Εντάξει, τέλος καλό, όλα καλά!», δήλωσε ο Ευάγγελος Τσοχαντάρης.

(https://pelop.gr)

About Author

Μοιραστείτε το: