22 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ζάεφ: «Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες»!

Ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, που υπέγραψε την πολυδιαφημιζόμενη σαν επιτυχημένη Συμφωνία των Πρεσπών, θα είναι επίσημος προσκεκλημένος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για να πανηγυρίσει το πως μας έπιασαν κορόιδα, όπως αναφέρει το newsbreak.gr.

Έτσι ευρισκόμενος στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, προχωρώντας σε ασύλληπτες προκλήσεις που όμως αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχαμε όταν φωνάζαμε ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να καταργηθεί, παρότι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει με ευλάβεια.

Ο Ζάεφ δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι είναι… «Μακεδόνες» οι Σκοπιανοί και ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό!

«Η Συμφωνία των Πρεσπών μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση, τη σύγκρουση σε συνεργασία, την εχθρότητα σε συμμαχία. Πριν από το 2018, ήμασταν γείτονες που δεν ακούγαμε ο ένας τον άλλον, που δεν επικοινωνούσαμε και που είχαμε εχθρική στάση ο ένας απέναντι στον άλλον. Είμαστε σήμερα γείτονες που είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουμε και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον; Οι εταιρείες από τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα συνεργάζονται σήμερα περισσότερο από ό,τι πριν; Η Ελλάδα φυλάει τον ουρανό πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία και τελικά η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία; Ας απαντήσει ο καθένας με το χέρι στη καρδιά», δήλωσε με θράσος που παίρνει από την ανοχή της κυβέρνησης!

Και πως βέβαια να μην είναι θρασύς αφού η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών και η σημερινή συνεχίζει να την εφαρμόζει, δίνοντας το δικαίωμα στον Ζάεφ να σχολιάζει: «Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβατσέφσκι και Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν φιλία και συνεργασία αντί για απομόνωση και σύγκρουση είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και πιο κυρίαρχοι σε σχέση με τους άλλους, και στις δύο χώρες».

Μάλιστα ο άνθρωπος που αυτοαποκαλείται «Μακεδόνας» τοποθετήθηκε και για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δίνοντας μαθήματα… δημοκρατίας: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να γινόμαστε μάρτυρες στρατιωτικών εισβολών το 2022 σε μια δημοκρατική και κυρίαρχη χώρα, σε έναν πληθυσμό που αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του, ανεξάρτητο κράτος. Η Ουκρανία και η Ευρώπη δεν θα είναι πλέον οι ίδιες. Η Μαριούπολη, για παράδειγμα, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, επειδή έχει καταστραφεί. Αλλά και ο κόσμος δεν θα δει ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο τις ρωσικές αρχές. Η Ρωσία επέλεξε τη βία και προκάλεσε μια χιονοστιβάδα κυρώσεων από τον δημοκρατικό κόσμο».

About Author

Μοιραστείτε το: