16 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ενισχύονται με 8,5 εκ. ευρώ οι Αναπτυξιακές της Κρήτης – Συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ και τον Περιφερειάρχη

Με το ποσό των 8.5 εκατ.€ ενισχύονται με πρόσθετους πόρους οι Αναπτυξιακές εταιρίες της Κρήτης για την ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται στα τοπικά προγράμματα Leader. Αυτό ανακοινώθηκε στην συνάντηση-σύσκεψη την Αναπτυξιακή Ηρακλείου στις Αρχάνες με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης-τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη και την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Μιχάλη Σκορδά προέδρου και μελών της συντονιστικής επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Leader, στελεχών ΥΠΑΑΤ ,ΟΠΕΚΕΠΕ, του Προέδρου της Αναπτυξιακής-Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, του Δ/ντή Γιώργου Μαυρογιάννη, εκπροσώπων των Αναπτυξιακών εταιριών της Κρήτης, στελεχών της διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου, της Δντριας της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη, κ.α. 

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που άπτονται των τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, η πορεία των έργων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ενώ έγινε συζήτηση και για την νέα προγραμματική περίοδο. Παράλληλα εξετάστηκαν θέματα που αφορούν έργα του Υπουργείου Γεωργίας που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης και συζητήθηκε η υποβολή προτάσεων για την αγροτική οδοποιία και τα αγροτικά αρδευτικά δίκτυα στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας, τον Γεν Γραμματέα και όλους τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία και την σημαντικότητα του έργου που υλοποιείται στην τοπική ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας. Ο κ Αρναουτάκης συνεχάρη όλους και ζήτησε την ενίσχυση της συνεργασίας σε προγράμματα, όπως και στα έργα άρδευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κρήτη.

Δημ. Παπαγιαννίδης: «Στην πρωτοπορία η Κρήτη στα Leader» 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπαγιαννίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όλους τους συμμετέχοντες για την επιτυχή -όπως είπε συνεργασία και το έμπρακτο έργο που υλοποιείται. Μάλιστα ο κ. Παπαγιαννίδης σε δήλωσή του ,αλλά και δημόσια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στην σημαντικότητα των προγραμμάτων leader και στην πρωτοπόρα πανελλαδικά Αναπτυξιακή Ηρακλείου που εφαρμόζει τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα μετά την συνάντηση που έγινε στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου στις Αρχάνες, στην ανάρτηση του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης, αναφέρει:

“Στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου παρουσία του αγαπητού φίλου Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων συναδέλφου Πολιτικού Μηχανικού κ Κοκοσάλη Μανώλη και στελεχών του ΥΠΑΑΤ , του ΟΠΕΚΕΠΕ οι κκ Μελάς Δημήτρης, Βολιτάκη Αριστέα, Κουντούρης Κώστας και του Δικτύου Leader την καλύτερη της Ελλάδας.

Εφαρμόζει TΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ.

Το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY-LED LOCAL DEVELOP-MENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών βασισμένη στην προσέγγιση LEADER-«εκ των κάτω προς τα άνω» (bottom-up), η οποία θα ισχύσει για την περίοδο 2014- 2020 και αποτελεί το πιο πρωτοποριακό στοιχείο, διότι προβλέπει την από κοινού εφαρμογή των 4 ταμείων, δηλαδή:

Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ)”.

About Author

Μοιραστείτε το: