16 Ιουλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

«Είμαστε όλοι Ουκρανοί» δήλωσε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου!

Έντονες οι αντιδράσεις μετά την ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική βουλή, όπου εμφανίστηκαν δυο μέλη του Τάγματος Αζόφ να μας κάνουν μάθημα περί ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά αυτό δεν ενόχλησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η οποία αμέσως μετά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει «δεν χωρεί καμία δικαιολογία και αδράνεια. Σήμερα, είμαστε όλοι Ουκρανοί»! Πάλι καλά που δεν έγραψε ότι είμαστε και… Τάγμα Αζόφ!

Στην ανάρτησή της στο Facebook η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ιστορικό, βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, πολιτικό και συνάμα συναισθηματικό» τον λόγο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αναφέρθηκε στη «ρωσική βάναυση καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου».

«Η έμπρακτη και ισχυρή στήριξη της Ουκρανίας δεν προκύπτει ως μια δικαιοπολιτική ευαισθησία ή στρατηγική εκτίμηση. Ανάγεται στο πιο υψηλό ανθρώπινο καθήκον, την πιο σπουδαία ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον ακατάβλητο λαό που δίνει την ψυχή του και το αίμα του για όλους μας, για τον ελεύθερο κόσμο και τις οικουμενικές μας αξίες», έγραψε ανάμεσα σε άλλα.

Το πιο λυπηρό είναι πως κανείς από όσους συμμετείχαν σε αυτό το φιάσκο δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ότι με τα καμώματά τους ρεζιλεύουν την Ελλάδα και βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

About Author

Μοιραστείτε το: