8 Δεκεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Δύο παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί στην παιδιατρική του «Αττικόν»

Δύο παιδάκια έχουν εγκαταλειφθεί στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν» εδώ και έναν μήνα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει πως τα δύο ανήλικα κόλλησαν και κορονοϊό. 

«Οι συνάδελφοι του Αττικού Νοσοκομείου μου κατήγγειλαν ότι δύο παιδάκια βρίσκονται στη παιδιατρική κλινική του Αττικόν τέσσερις εβδομάδες» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας πως πρόκειται για ένα κοριτσάκι 3,5 ετών και ένα αγοράκι 2,5 ετών τα οποία εισήχθησαν υγιέστατα.

«Με εντολή εισαγγελέα απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους προκειμένου να ελεγχθεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες η καταλληλότητα των γονέων. Όμως είναι κρίμα από το Θεό και ντροπή για το κοινωνικό μας κράτος τα παιδάκια να βρίσκονται στη παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η παιδιατρική κλινική έχει ανοικτές πόρτες, υποστελεχωμένη με δύο νοσηλεύτριες τη βάρδια και τρέμουν στην ιδέα μήπως κάποιος κλέψει τα δύο παιδάκια. Ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση των δύο παιδιών που ξαφνικά βρίσκονται μόνα τους σε ένα νοσοκομείο, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας; Ποια είναι η ψυχολογική τους στήριξη;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Μάλιστα τα δύο παιδάκια κόλλησαν κορονοϊό μέσα στο νοσοκομείο και τώρα νοσηλεύονται σε κλινική κορονοϊού. Πού είναι το κράτος πρόνοιας να παρέμβει; Γιατί τα δύο παιδάκια δεν φιλοξενούνται σε κατάλληλη δομή εως ότου αποφανθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες για τη καταλληλότητα του οικογενειακό περιβάλλοντος; Πόσο επηρεάζει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Γιατί τα παιδάκια θα πρέπει να βρίσκονται μεταξύ δύο κακών;» αναφέρει κλείνοντας ο Μιχάλης Γιαννάκος.

About Author

Μοιραστείτε το: