16 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Δολοφονία Καρολάιν: Ξέσπασε στα κλάματα γειτόνισσα του ζευγαριού – «Γιατί το έκανες;» φώναξε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;» ήταν η απορία που εξέφρασε η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά σε ένα διάλογο που είχε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Οπως αναφέρει το www.newsbeast.gr, ήταν ένας διάλογος που πήρε προσωπικό χαρακτήρα δείχνοντας, παράλληλα, πως ο 34χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν είναι αποφασισμένος να παρεμβαίνει στην ακροαματική διαδικασία με κάθε ευκαιρία. Έτσι, μετά τις ερωτήσεις που απεύθυνε στον αστυνομικό, που πρώτος μπήκε στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, ακολούθησαν και νέες στην γειτόνισσα τους η οποία κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συναισθηματικά φορτισμένη.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όρθιος απευθύνθηκε στη μάρτυρα μιλώντας για την αγάπη που είχε η Καρολάιν αλλά και ο ίδιος στα αδέσποτα ζώα. «Έχεις σκοτώσει τη Ρόξυ το καταλαβαίνεις αυτό; Και τα καταρρίπτει όλα!» του απάντησε η γυναίκα.

Κατηγορούμενος: Όσο με είχατε ζήσει μέσα στο δικό σας σπίτι με τα ζωάκια που είχατε εσείς, είχατε δει ποτέ, έστω για ένα δευτερόλεπτο, κάτι λιγότερο από αγάπη για οποιαδήποτε ζώο είχα να περιθάλψω; Να φανεί ότι είμαι δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν αγαπάει τα ζώα;

Μάρτυρας: Όχι δεν είχα δει τίποτα λιγότερο. Έχεις σκοτώσει τη Ρόξυ και αυτό είναι άσχημο. Το καταλαβαίνεις αυτό;

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια της γυναίκας τον αγκάλιασε μετά την μοιραίο βράδυ.

Κατηγορούμενος: Με είχατε αγκαλιάσει με τόση θέρμη μέσα στο σπίτι σας για 1,5 μήνα μετά που χάσαμε την Καρολάιν;

Μάρτυρας: Εσύ και η Κάρολαϊν ήσασταν οικογένεια μας, προσπαθούσαμε να σου συμπαρασταθούμε… Δεν ήθελε να πάει το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δυο παιδιά που είχα σαν παιδιά μου… θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Για αυτό σε είχα σπίτι μου…. Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;

Πρόεδρος: Κάνετε ένα προσωπικό διάλογο και είμαστε σε δικαστήριο. Πρέπει να είναι συγκεκριμένη η ερώτηση.

Κατηγορούμενος: Από την πρώτη μέρα μέχρι το τέλος υπήρχε οποιαδήποτε συμπεριφορά λιγότερη από σεβασμό και αγάπη προς την Κάρολαϊν; Ακόμα κι όταν δεν ήταν μπροστά; Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό;

Μάρτυρας: Όχι. Πολλές φορές ήσουν…. Είχες κλειστεί στον εαυτό σου. Τη μια φορά ήσουν μια χαρά και την άλλη μαζεμένος, άλλες φορές πιο απόμακρος.

«Ήταν χειριστικός σύζυγος»

Η μάρτυρας, η οποία ήταν η τελευταία που μίλησε με την Καρολάιν, στην κατάθεση της χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «χειριστικό σύζυγο» και την Καρολάιν, η οποία όπως είπε ήταν «ένα γλυκύτατο κορίτσι» ήταν πλήρως εξαρτώμενη από τον κατηγορούμενο.

Μάρτυρας: Η Κάρολαϊν ήταν ένα παιδί κλεισμένο μέσα σε ένα σπίτι και περίμενε να έρθει ο σύζυγος της για να βγει να κάνουν τα ψώνια… δεν έκανε τίποτα

Πρόεδρος: Δεν είχε την πρωτοβουλία να πάει στο σουπερμάρκετ;

Μάρτυρας: Αρκετές φορές δεν είχε πάνω της χρήματα. Μου το είχε πει.

Πρόεδρος: Δεν έχει να κάνει και με την επιλογή της κατοικίας;

Μάρτυρας: Είμαστε πολύ κοντά από την Αγία Παρασκευή. Στα 4 λεπτά με ένα ταξί.

Ξέσπασε σε κλάματα

Ενδεικτικό της συναισθηματικής φόρτισης της γυναίκας είναι το γεγονός ότι λίγο πριν ξεκινήσει τις ερωτήσεις της η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης και αμέσως μετά ξέσπασε σε κλάματα.

Η μάρτυρας ανέφερε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι ο κατηγορούμενος ήταν ικανός να κάνει κακό στην Καρολάιν για την οποία παρατήρησε ότι την τελευταία περίοδο είχε άγχος.

«Δεν ήταν το χαμογελαστό παιδί που είχα συνηθίσει» μετά τη γέννηση της κόρης της ανέφερε τονίζοντας πως «για την Κάρολαϊν πάνω απ’ όλα ήταν το παιδί». Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως η 20χρονη «δεν ήταν ικανοποιημένη με τη ζωή της» και περίμενε να γίνει 2 ετών η μικρή για «να βρει μια κοπέλα να κρατάει το παιδί για να σπουδάσει, να συνεχίσει τα όνειρα της».

Το μοιραίο βράδυ η μάρτυρας κατέθεσε ότι ξύπνησε από ένα θόρυβο και το κλάμα του σκύλου. Ανατρέχοντας στη μνήμη της είπε πως η Καρολάιν εκείνη την ημέρα «έδειχνε κάπως ανήσυχη» και της είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν «δεν μπορώ, έχω μπουχτίσει ή κάτι τέτοιο».

«Ήταν ένα παιδί καλοσυνάτο, ευαίσθητη και γλυκύτατο παιδί. Σίγουρα ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας. Ποτέ δεν είχε νεύρα, πάντα ήταν συζητήσιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Ήταν άνθρωπος που πρόσεχε τον εαυτό της, κάτι που το τελευταίο διάστημα δεν το έκανε. Μου μιλούσε και πάντα είχε ένα άγχος σαν κάτι να την πίεζε. Το ένιωθα ότι δεν ήταν η Κάρολαϊν που ήξερα».

«Άκουσα έναν ήχο από ζώο στις 4:20. Ήταν κλάμα. Άκουσα ένα ντουπ, έναν θόρυβο και μετά ένα κλάμα. Ο ήχος ήταν δυνατός και είναι που με ξύπνησε. Ο κατηγορούμενος με κάλεσε στις 6:17. Σήκωσα το τηλέφωνο και τον άκουσα να φωνάζει. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα. Ξύπνησα το σύζυγο μου και βγήκα έξω. Αντιλαμβανόμουν ότι ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε βοήθεια» περιέγραψε.

Υπεράσπιση: Σαν ζευγάρι πως ήταν;

Μάρτυρας: Άλλες φορές ήταν γλυκύτατος και άλλες φορές ήταν… ανέβαινε τις σκάλες και της έλεγε «έλα μπες μέσα».

About Author

Μοιραστείτε το: