20 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης: «Τι είναι η νόσος του Πάρκινσον;» στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Χερσονήσου

Διαδικτυακή  εκδήλωση ενημέρωσης διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, για τα μέλη του, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Χερσονήσου που υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) σε συνεργασία με το Σύλλογο Ασθενών και Φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν., με αφορμή τον επετειακό εορτασμό της νόσου στις 11 Απριλίου. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κυρία Ηρώ Μπούρα MD, MSc, ειδικός νευρολόγος της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων προχώρησε σε μία σύντομη παρουσίαση με τίτλο: «Τι είναι η νόσος του Πάρκινσον;», όπου μίλησε για τη συχνότητα της νόσου, τα βασικά συμπτώματα, τα αίτια και τις διαθέσιμες θεραπείες. Επίσης, ασθενείς – μέλη του συλλόγου παρουσίασαν πρωτότυπες δωρεάν διαδικτυακές δράσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση της νόσου, όπως ο χορός, η γιόγκα, η ζωγραφική και η ψυχολογική υποστήριξη.  

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση με τους ωφελούμενους να εκφράζουν τις απορίες τους σχετικά με τη νόσο.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν ενεργοί και υγιείς» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.

About Author

Μοιραστείτε το: