16 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξέσπασε σε κλάματα ο μηνυτής την ώρα της κατάθεσης

 «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μηνυτής. Οπως αναφέρει το in.gr, με την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος έχει καταγγείλει το βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του προφυλακισμένου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο νεαρός απάντησε σε ερωτήσεις, τόσο των δικηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντάς τον. Ο μάρτυρας έκανε μία κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε ο κ. Κούγιας να μην τον πλησιάζει.

Μάρτυρας : Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί…

Κοινό: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να δείξει πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει, όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, να επιστρέψει στη θέση του.

Νωρίτερα, εξεταζόμενος από την πολιτική αγωγή ξέσπασε σε κλάματα, καθώς αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην καταγγελία του κατά του Δημήτρη Λιγνάδη:

«Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».

Τέλος, ως προς τα όσα έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου, μίλησε για ένα πολύ βίαιο περιστατικό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν αμύνθηκε: «Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα, ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

-Η φωτογραφία είναι από το www.in.gr.

About Author

Μοιραστείτε το: