16 Ιουλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Γαλλία-Εκλογές: Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο νικητής των εκλογών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Στην τρίτη θέση ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός

Ολαντ και Γκλυκσμάν χαιρέτισαν την ήττα της ακροδεξιάς επισημαίνοντας τις εφεξής ευθύνες της αριστεράς

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κέρδισε την έδρα για λογαριασμό της αριστεράς στην 1η εκλογική περιφέρεια της Κορέζ με 43,29% των ψήφων, χαιρέτισε την αποτυχία του Εθνικού Συναγερμού και τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου, λέγοντας ότι η ενωμένη αριστερά ανέλαβε τις ευθύνες της για να αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ τόνισε και την «ήττα της πλειοψηφίας».
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των σοσιαλιστών στις πρόσφατες ευρωεκλογές Ραφαέλ Γκλυκσμάν έκανε λόγο για «ικανοποίηση αλλά και ευθύνη», επισημαίνοντας ότι η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με μια «διχασμένη συνέλευση» και ότι «θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν ενήλικοι». «Θα πρέπει να μιλήσουμε, θα πρέπει να συζητήσουμε, θα πρέπει να κάνουμε διάλογο», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «η καρδιά της εξουσίας έχει μεταφερθεί στη Συνέλευση και αυτό είναι μια αλλαγή στην πολιτική κουλτούρα που είναι απαραίτητη και η οποία θα είναι θεμελιώδης. »

Μαρίν Λεπέν:«Η νίκη μας απλώς πήρε μία καθυστέρηση»

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε «μη βιώσιμη»κατάσταση, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν καταλογίζοντας την ήττα του Εθνικού Συναγερμού στην τακτική που εφάρμοσαν για την ψηφοφορία το Νέο Λαϊκό Μέτωπο και η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν.

«Η νίκη μας απλώς πήρε μία καθυστέρηση», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1

Στην «πάρα φύσιν συνεργασία» της παράταξης του προέδρου Μακρόν και των κομμάτων της αριστεράς απέδωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά την ήττα της ακροδεξιάς στην Γαλλία

Στην «πάρα φύσιν συνεργασία» της παράταξης του προέδρου Μακρόν και των κομμάτων της αριστεράς απέδωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά το γεγονός ότι παρά τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του, ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός, ήρθε τρίτος στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία. Ο Μπαρντελά έκανε λόγο για «ατιμωτική συνεργασία» και κατηγόρησε την κυβερνητική παράταξη ότι με τις εκλογικές συνεργασίες που συνήψε «πέταξε τη Γαλλία στα χέρια του Μελανσόν».

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ θα υποβάλει αύριο την παραίτησή του

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αύριο το πρωί την παραίτησή του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι θα εκτελεί τα καθήκοντά του για όσο χρόνο χρειασθεί.

Την συγκρότηση της νέας γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σε σώμα θα αναμένει ο πρόεδρος Μακρόν για να λάβει τις αποφάσεις που αρμόζουν, λέει το Ελιζέ. Δεύτερο κόμμα ο κεντρώος συνασπισμός του Μακρόν

Την συγκρότηση της νέας γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σε σώμα θα αναμείνει ο πρόεδρος Μακρόν για να λάβει τις αποφάσεις που αρμόζουν μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των σημερινών εκλογών στη Γαλλία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ σημειώνοντας ότι οι πάντες θα πρέπει να αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών.

Η συγκρότηση σε σώμα της νέας γαλλικής Εθνοσυνέλευσης εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ ο πρόεδρος Μακρόν αναχωρεί την Τετάρτη για τις ΗΠΑ όπου θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο νικητής των εκλογών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Στην τρίτη θέση ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός

Σε πείσμα όλων των δημοσκοπήσεων που τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο εμφάνιζαν πρώτο σε έδρες το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, τον Έθνικό Συναγερμό, αλλά πιθανολογούσαν ότι θα έχει και την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση, τελικά αυτό ήρθε τρίτο. Πρώτο σε έδρες ήρθε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Ipsos θα έχει από 172 ως 192 έδρες. Στη δεύτερη θέση έρχεται η παράταξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Mακρόν η οποία θα έχει από 150 ως 170 έδρες ενώ στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν που εκτιμάται ότι θα έχει από 132 ως 152 έδρες. Τέλος στην τέταρτη θέση έρχεται το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων το οποίο θα λάβει από 57 ως 67 έδρες. Σύμφωνα με το ίδιο Ινστιτούτο εντός του Λαϊκού Μετώπου η κατανομή των εδρών θα έχει ως εξής. Από 68 ως 74 έδρες θα έχει η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν, από 63 ως 69 έδρες θα έχει το Σοσιαλιστικό κόμμα και από 32 ως 36 έδρες θα έχουν οι Οικολόγοι. Λαμβάνοντας το λόγο λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων προβλέψεων για τα εκλογικά αποτελέσματα ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν ανέφερε ότι η πλειοψηφία του γαλλικού λαού μίλησε και ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο. Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ανέφερε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ θα πρέπει να αποχωρήσει και ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Είπε επίσης ότι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, όλο το πρόγραμμα του». Απέφυγε τέλος να τοποθετηθεί ως προς το αν επιθυμεί να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος Μακρόν θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις μετά την διαμόρφωση της πλήρους εικόνας των εκλογικών αποτελεσμάτων (Γαλλική Προεδρία)

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνέστησε «σύνεση» στην ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με πηγές της Γαλλικής Προεδρίας.

Οπως απαιτεί η παράδοση, θα περιμένει να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα της σύνθεσης του κοινοβουλίου για να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις.

Ως εγγυητής των θεσμών, θα σεβασθεί την επιλογή του γαλλικού λαού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο ηττημένος Ζορντάν Μπαρντελά καταγγέλλει μία «ατιμωτική συμμαχία»

Ο πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά κατήγγειλε την «ατιμωτική συμμαχία» που στερεί από τους Γάλλους «μία πολιτική ανάκαμψης».

Ο Εθνικός Συναγερμός ενσαρκώνει περισσότερο από ποτέ την μοναδική εναλλακτική λύση», δήλωσε παρά την ανατροπή που έφερε στην τρίτη θέση το ακροδεξιό του κόμμα και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του δεν θα υποπέσει σε κανέναν «πολιτικάντικο συμβιβασμό» δίνοντας την διαβεβαίωση ότι «τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό που άρχισε πάλι να ελπίζει».

About Author

Μοιραστείτε το: