16 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Βρέθηκαν 416 κιλά κοκαΐνης στο πλοίο Έλληνα εφοπλιστή

416 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν στο πλοίο Kypros Bravery της κυπριακής εταιρείας Safe Bulkers Inc., ιδιοκτησίας του Κυπριακής καταγωγής δισεκατομμυριούχου εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου.

Το πλοίο βρισκόταν στην Αδελαΐδα και η επιχείρηση σύλληψης των δραστών διενεργήθηκε από την Αυστραλιανή αστυνομία την Πέμπτη 31/3.

Το φορτίο κατασχέθηκε και για την υπόθεση κατηγορήθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις πολίτες των Φιλιππινών, ηλικίας από 29 έως 44 ετών. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ισόβια κάθειρξη.

Η αυστραλιανή αστυνομία, σύμφωνα με το documentonews.gr σε δηλώσεις της ανέφερε πως η αξία της κοκαΐνης στην αγορά ξεπερνούσε τα 250 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόκειται για το «μεγαλύτερο φορτίο παράνομων ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στην Νότια Αυστραλία».

Επιχείρηση Lithgow
Η αυστραλιανή αστυνομία φαίνεται πως είχε από καιρό την πληροφορία για το φορτίο του πλοίου και στις 17/3 πραγματοποίησαν έρευνα στο πλοίο όταν είχε δέσει στο λιμάνι της Αδελαΐδας. Η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου επιτυχής, όμως κάποιοι αστυνομικοί βρήκαν στοιχεία που συνηγορούσαν ότι «σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών» είχαν πεταχτεί στη θάλασσα τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια διοργανώθηκε μια νέα επιχείρηση που εκτεινόταν σε όλο το μήκος της νότιας αυστραλιανής ακτογραμμής. Έτσι στις 21 Μαρτίου έξω από την ακτή της Χερσονήσου Γιορκ το επίμαχο φορτίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε. Οι αρχές αργότερα προχώρησαν σε συλλήψεις.

Η απάντηση της εταιρείας
Η Safe Bulkers σε ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, σχολιάζει το γεγονός και αναφέρει πως λαμβάνει το θέμα σοβαρά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την αυστραλιανή αστυνομία ενώ υπογραμμίζει πως η ίδια προσέφερε τη πλήρη συνεργασία της προς τις αρμόδιες αρχές.

About Author

Μοιραστείτε το: