16 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Βουνό» τα δέματα στα ΕΛΤΑ και καθυστερήσεις στις συντάξεις…

Το απόλυτο χάος επικρατεί με τις καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο απαρχαιωμένος πληροφοριακός εξοπλισμός των ΕΛΤΑ επέτρεψε πριν από δέκα ημέρες σε χάκερ να «χτυπήσουν» με κυβερνοεπίθεση τις θυρίδες και το σύστημα μεταφοράς πακέτων, με τους υπεύθυνους της διοίκησης να μην μπαίνουν ποτέ στον κόπο για διαπραγμάτευση προκειμένου να καταβάλλουν τα λύτρα που ζητούσαν.

Σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ υποσχέθηκαν να λύσουν το πρόβλημα, ωστόσο μια τεχνική βλάβη στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών προκάλεσε νέα προβλήματα.

Με νέα ανακοίνωση ο οργανισμός ενημερώνει για την ειδοποίηση που έλαβε για την βλάβη και ενημερώνει ότι πιθανόν να μην καταβληθούν στην ώρα τους οι συντάξεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Με καθυστέρηση θα λάβουν τις συντάξεις τους όπως φαίνεται σε Άρτα, Έδεσσα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κιλκίς, Κοζάνη, Κόρινθος, Λάρισα, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Σύρος, Τρίκαλα και Χαλκίδα.

Την ίδια ώρα πολλοί χρήστες του Twitter καταγγέλλουν ότι εδώ και μέρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αποστολή και παρακολούθηση της πορείας των δεμάτων αλλά και με την επικοινωνία τους με τον οργανισμό. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν εξηγήσεις από τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

About Author

Μοιραστείτε το: