19 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Αυτός είναι ο φερόμενος «χασάπης της Μπούκα» – Ακτιβιστές ταυτοποίησαν τον Ρώσο διοικητή που άφησε πίσω του όλεθρο

Αυτός είναι ο φερόμενος «χασάπης της Μπούκα» όπως τον ονόμασαν τα δυτικά ΜΜΕ και ακτιβιστές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τον ταυτοποίησαν ως τον ενορχηστρωτή των ειδεχθών εγκλημάτων πολέμου στη Μπούκα. Οπως αναφέρει το www.newsbeast.gr, ο αντισυνταγματάρχης Azatbek Omurbekov έχει χαρακτηριστεί ως «χασάπης» για τη μαζική σφαγή αμάχων στην πόλη του Κιέβου. Πτώματα βρέθηκαν πεταμένα σε δρόμους, άλλα σε κελάρια και υπόγεια ενώ υπήρχαν νεκροί ακόμα και σε πηγάδια. Σχεδόν όλα τα πτώματα είχαν σημάδια εκτέλεσης.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι διοικεί την 64η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων, η οποία συμμετείχε στην κατάληψη της Μπούκα πριν υποχωρήσει στη Λευκορωσία την περασμένη εβδομάδα, όπως μετέδωσαν οι Times του Λονδίνου. Ο Omurbekov ευλογήθηκε από Ρώσο ορθόδοξο ιερέα τον Νοέμβριο πριν την ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πώς σκέφτεται η Μόσχα να «εξαφανίσει» τα στρατεύματα που βρίσκονται πίσω από τις φρικαλεότητες

Καθώς η Ουκρανία δήλωσε ότι τα στρατεύματα που βρίσκονται πίσω από τις φρικαλεότητες θα μπορούσαν ήδη να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, μια έκθεση πρότεινε ότι θα μπορούσαν να σταλούν σε περιοχές που δεν τους αφήνουν «καμία πιθανότητα επιβίωσης» για να μην καταθέσουν σε δίκες για εγκλήματα πολέμου.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι το τάγμα του Omurbekov βρισκόταν τώρα στη Λευκορωσία, αφού έφυγε από τη Μπούχα στις 30 Μαρτίου. Αλλά οι πληροφορίες έδειξαν ότι ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στο Μπέλγκοροντ στη δυτική Ρωσία πριν μπορέσουν να μεταφερθούν σε εστίες μάχης όπως το Χάρκοβο για να «εκφοβίσουν τους πολίτες».

Οι εικόνες του ανώτερου αξιωματικού τον δείχνουν να φοράει ένα ρωσικό καπέλο ushanka και να φέρει δύο αστέρια στις επωμίδες του ώμου του, που υποδηλώνουν τον βαθμό του.

Μετά την τέλεση του αγιασμού στην πόλη Χαμπάροφσκ στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, όπου εδρεύει η μονάδα του, ο Omurbekov δήλωσε: «Η ιστορία δείχνει ότι τις περισσότερες μάχες τις δίνουμε με την ψυχή μας. Τα όπλα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η εκκλησία είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να κοινωνήσουμε και να προετοιμαστούμε για τα επερχόμενα γεγονότα. Με την ευλογία του Παντοδύναμου, ελπίζουμε να πετύχουμε τα ίδια πράγματα που πέτυχαν οι πρόγονοί μας».

Το 2014 ο Omorbekov έλαβε μετάλλιο για εξαιρετικές υπηρεσίες από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Dmitry Bulgakov, σύμφωνα με τους Times.

About Author

Μοιραστείτε το: