19 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα της τέταρτης δόσης εμβολιασμού για τους 70 έως 79 ετών και την Παρασκευή για τους 60-69

Ανοίγει αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για τα άτομα ηλικίας 70-79 ενώ την Παρασκευή 15 Απριλίου για τα άτομα ηλικίας 60-69. Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η χορήγηση της τέταρτης δόσης μελετάται ήδη εδώ και καιρό ώστε να χορηγηθεί στις ηλικιακές ομάδες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και σε άλλες ομάδες του γενικού πληθυσμού αλλά δεν υπάρχει για την ώρα τέτοια απόφαση.

Να υπενθυμιστεί ότι από τις 20 Ιανουαρίου η τέταρτη δόση χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένους αλλά και σε χρονίως πάσχοντες, ενώ εδώ και μια εβδομάδα τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών κλείνουν τα ραντεβού τους κανονικά.

Μάλιστα για τις παραπάνω ομάδες πληθυσμού, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει τη χορήγηση τέταρτης δόσης με mRNA εμβόλιο (Pfizer και Moderna ) και τουλάχιστον 4 μήνες μετά την 1η αναμνηστική δόση. Για όσα άτομα έχουν νοσήσει μετά την 1η αναμνηστική δόση, δεν συστήνεται 4η δόση (2η ενισχυτική).

Όπως επισήμανε πάντως ο κ. Θεμιστοκλέους η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

About Author

Μοιραστείτε το: