16 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις της «Ομπρέλας» για την ψηφοφορία των νέων μελών

Επίσημη ανακοίνωση για τη «γιορτή εσωκομματικής δημοκρατίας και διαλόγου» όπως χαρακτηρίζει το (3ο) συνέδριο του, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία δεν θα μπορούσε παρά να κάνει αναφορά και στις νέες εντάσεις που δημιούργησαν τα μέλη της «Ομπρέλας».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
Το σώμα υπερψήφισε με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 την πρόταση του προέδρου για αλλαγές στο καταστατικό και εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος καθώς και με ομοφωνία την πρόταση για ποσόστωση 50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα, αλλά και την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου.
Οι κάλπες για την εκλογή νέας Κ.Ε. και προέδρου θα στηθούν στις 15 Μάη σε μια γιορτή συμμετοχής με το μήνυμά της να μην αφορά μόνο την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Στην κάλπη για την εκλογή νέας Κ.Ε. θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος έως τις 21/3.
Στην κάλπη του προέδρου θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και όσοι θα παρουσιαστούν για να εγγραφούν μέλη του κόμματος την ημέρα της ψηφοφορίας.
Ταυτόχρονα με τις κάλπες για την εκλογή Κ.Ε. και προέδρου θα στηθεί ξεχωριστή διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού.

Όσον αφορά, εξάλλου, στην ένταση που προκλήθηκε, μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίου και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι τροπολογίες αυτές δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστούν στο τέλος του Συνεδρίου, καθώς η καταμέτρηση ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί σε χρονικά πλαίσια ανεκτά, ιδιαίτερα για τους συνέδρους της περιφέρειας που ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν. Η απόφαση του σώματος του 3ου Συνεδρίου είναι να στηθεί ξεχωριστή κάλπη κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για πρόεδρο και Κ.Ε., στην οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι σύνεδροι συμμετείχαν στις διαδικασίες για την καταστατική αλλαγή που αφορά την εκλογή από τη βάση, δηλαδή 4688 σύνεδροι».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση τονίζει πως «το πρώτο βήμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στις 15 του Μάη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».

 

About Author

Μοιραστείτε το: