16 Ιουλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Αλέξης Καλοκαιρινός: Σύμμαχοι για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου οι θεσμικοί φορείς

Ουσιαστική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, με επίκεντρο την εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Ηρακλείου και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, πραγματοποιήθηκε στη συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξη Καλοκαιρινού, με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Μύρωνα Οικονομάκη, τον Γ.Γ. Γιώργο Σαρρή και τα μέλη Γιάννη Χριστοδουλάκη και Ευάγγελο Γκλάκα.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αντάλλαξε απόψεις με τους συνομιλητές του για το πως μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η σύμπραξη με το Δήμο Ηρακλείου σε μια σειρά από αναπτυξιακά θέματα, όπως είναι ο τουρισμός, το ενεργειακό, η αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», κ.α., όπου το Επιμελητήριο θα έχει συμβουλευτικό ρόλο. «Θέλουμε τη συνεργασία με τα Επιμελητήρια, καθώς πρέπει να αξιοποιούνται οι θεσμικοί φορείς οι οποίοι έχουν ικανό ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία, προς όφελος του Ηρακλείου»τόνισε σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο και στη δημιουργία του Κέντρου Αστικού Μετασχηματισμού Ηρακλείου – Κ.Α.Μ.Η, ενός ζωντανού Εργαστηρίου παρακολούθησης των τάσεων, επεξεργασίας των αναπτυξιακών προτάσεων, ιδεών και διαβούλευσης με τους εταίρους της τοπικής κοινωνίας, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αναπτυξιακών και κοινωνικών φορέων της πόλης, των ΑΕΙ και της κοινωνίας των πολιτών.

Την ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο υπερθεμάτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μύρωνας Οικονομάκης, τονίζοντας ότι σε πολλά οικονομικού και αναπτυξιακού περιεχομένου ζητήματα, θα μπορούσε να συμβάλλει εθελοντικά και δωρεάν με ομάδες εργασίας.

About Author

Μοιραστείτε το: