30 Σεπτεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ακριβότερο φέτος το Πάσχα στο χωριό – «Φωτιά» τα καύσιμα

Την επιδότηση της βενζίνης αναμένουν οι εκδρομείς για να κάνουν Πάσχα στο χωριό αν και τα ποσά που θα δοθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα δεν φτάνουν φέτος ούτε για το άνοιγμα της μίζας, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας είναι στο top 3 των ευρωπαϊκών χωρών με τα ακριβότερα καύσιμα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

Έτσι, η χώρα με τις ακριβότερες, κατά μέσο όρο, τιμές πετρελαίου στην Ευρώπη είναι η Φινλανδία, με την τιμή για το Euro95 να είναι 2.166 ευρώ τα 1000L, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης η τιμή βρίσκεται στα 2.217 ευρώ και 1.649.53 για το πετρέλαιο θέρμανσης ανά χίλια λίτρα.

Την τρίτη θέση της Ευρώπης καταλαμβάνει η Ελλάδα, ανήκοντας στις χώρες με το υψηλότερο ΦΠΑ (24%), ακολουθώντας τη Γερμανία, καθώς η τιμή για το Euro95 ορίζεται στα 2.046 ευρώ ανά 1000L και 1.817ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης. Για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα, η τιμή βρίσκεται στα 1.571 ευρώ.
Χρυσή η Πασχαλινή έξοδος

Όσοι πάντως σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ για μια πασχαλινή απόδραση καλό είναι να γνωρίζουν ότι σε σχέση με άλλες χρονιές θα πληρώσουν ακριβότερα τα καύσιμα αφού η μέση τιμή της βενζίνης ξεπερνάει τα 2 ευρώ ενώ το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται στα 1,66 με 1,80 ευρώ.

Μάλιστα, η τιμή της βενζίνης όχι μόνον δεν προβλέπεται να υποχωρήσει τις επόμενες μέρες αλλά ίσως τσιμπήσει και μερικά λεπτά καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα μέσα στην εβδομάδα σκαρφάλωσαν στα 111 δολάρια το βαρέλι.

Συνεπώς τα 13,2 ευρώ που είναι η επιδότηση για τη βενζίνη του Απριλίου (0,22 ευρώ για κάθε λίτρο και μέχρι τα 60 λίτρα) θα είναι ψίχουλα μπροστά στο ποσό που θα χρειαστούν για τις μετακινήσεις τους οι ταξιδιώτες του Πάσχα.

About Author

Μοιραστείτε το: