22 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Έρχεται νέος γύρος ανατιμήσεων στα καύσιμα

Νέο κύμα ανατιμήσεων έρχεται να επιβαρύνει εκ νέου τους καταναλωτές. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα λίγων ημερών, η τιμή της αμόλυβδης εκτοξεύεται και πάλι στα ύψη και παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ της μέσης τιμής, δηλαδή να πάει πάνω από τα 2,11 ευρώ το λίτρο.

Τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών, πριν από το εορταστικό τριήμερο, έδειξαν ότι η μέση τιμή Πανελλαδικά διαμορφωνόταν στα 2,044 ευρώ, με την Αττική να ξεπερνά εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ.

Όσον αφορά στα νησιά, η κατάσταση παραμένει «εκρηκτική», καθώς στις Κυκλάδες η μέση τιμή βρίσκεται στα 2,28 ευρώ, στα Δωδεκάνησα είναι 2,19 ευρώ, στην Κεφαλονιά στα 2,16 ευρώ, στη Λευκάδα στα 2,11 ευρώ, ενώ στην Κρήτη ο νομός Ρεθύμνου έχει την υψηλότερη μέση τιμή ( στα 2,12 ευρώ.

Η ρίζα του προβλήματος φαίνεται πως δεν είναι άλλη από την υψηλή φορολογία. Ειδικότερα, όταν ένας οδηγός πληρώνει 2,061 ευρώ το λίτρο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ, πάνω από τα μισά χρήματα είναι φόροι και τέλη που καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.

About Author

Μοιραστείτε το: