19 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Άρση μέτρων: Τέλος σε πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης – Καταργούνται τα self test στα σχολεία – Τι ισχύει με τις μάσκες

Ο  υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,γνωστοποίησε ότι από την Πρωτομαγιά μέχρι και την 31η Αυγούστου καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης για τον κορονοϊό.

Έτσι και οι ανεμβολίαστοι πολίτες, που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ορισμένες δραστηριότητες και να εισέλθουν σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, θα μπορούν να το κάνουν από τον επόμενο μήνα και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς το COVID pass καταργείται.

Παράλληλα από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους μέχρι και την 31η Μαΐου. Όπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN, η σύσταση για μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους παραμένει, σε περιπτώσεις που υπάρχει συνωστισμός.

Η μάσκα αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική σε ορισμένους χώρους, όπως για παράδειγμα στα νοσοκομεία, ενώ δεν αποκλείεται να εξακολουθεί να είναι αναγκαία στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα στις 3 Μαΐου χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τα μέχρι στιγμής υποχρεωτικά self test.

Αλλαγές και στο εργασιακό περιβάλλον καθώς μετά την Πρωτομαγιά, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο OPEN η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την σχεδόν ολική άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, καθώς περίπου το 85% των ενηλίκων πολιτών και το 75% των πολιτών της χώρας γενικότερα έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα, υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών που έχουν νοσήσει και μάλιστα περισσότερες από μία φορές.

Επίσης, πλέον ο καιρός έχει «ανοίξει» και οι περισσότερες δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής σε εξωτερικούς χώρους, ενώ το ιικό φορτίο συνήθως μειώνεται όσο ο καιρός βελτιώνεται.

Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να επανεξεταστούν την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχει περίπτωση τα πιστοποιητικά να επανέλθουν στη ζωή μας αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τα υγειονομικά δεδομένα. Ωστόσο, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν αποκλείεται να έχει αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο το οποίο θα προστατεύει ταυτόχρονα από τον κορονοϊό και από την απλή γρίπη.

About Author

Μοιραστείτε το: