22 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Miroslav Klose: «Σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο γιατί δεν το αναγνώριζα πια

Miroslav Klose: «Σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο γιατί δεν το αναγνώριζα πια. Σήμερα, οι νέοι παίκτες σκέφτονται άλλα πράγματα. Ως παιδί, σκεφτόμουν μόνο να προπονηθώ και να γίνω κάποιος σε αυτό το άθλημα που πάντα αγαπούσα. Στη Λάτσιο και στην εθνική ομάδα, μετά από κάθε προπόνηση, έβαζα τον εαυτό μου σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο για να αποφύγω τραυματισμούς. Αλλά οι νεαροί παίκτες της ομάδας αρνήθηκαν συστηματικά.

Όταν με είδαν να μαζεύω τις μπάλες για να τις βάλω πίσω στο τέλος της προπόνησης, μου είπαν “Μα ποιος σου λέει να το κάνεις αυτό;”.

Εκείνη τη στιγμή, είπα στον εαυτό μου: “Είσαι 20 χρονών και δεν μπορείς να βοηθήσεις έναν 60χρονο εργαζόμενο;”.

Ενδιαφέρονται περισσότερο για το αν τα παπούτσια τους ταιριάζουν με τις κάλτσες τους. Γι’ αυτό είπα σταμάτα. Το ποδόσφαιρο που ήξερα δεν υπάρχει πια.

Οι σημερινοί νέοι παίκτες σκέφτονται πρώτα τα αυτοκίνητα, τα συμβόλαια με τους χορηγούς τους και τα νέα τους παπούτσια. Μόνο μετά από όλα αυτά έρχεται το ποδόσφαιρο. Για αυτούς, η εικόνα τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ενώ για μένα, το μόνο που είχε σημασία ήταν το ποδόσφαιρο στην πιο αγνή του μορφή».

About Author

Μοιραστείτε το: