13 Μαΐου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

«Προτεραιότητα το ΝΒΑ, μοναδική επιλογή μου στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη ζωή του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μόλις πριν από ένα μήνα, τον έχει σημαδέψει, ωστόσο, όπως ο ίδιος δεν παύει να τονίζει, σε κάθε ευκαιρία που δίνεται, δια βίου!

Το ίδιο επανέλαβε το βράδυ του Σαββάτου (27/4), μετά την επικράτηση του «Δικεφάλου», στο PAOK Sports Arena, για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Basket League, επί του Αμαρουσίου (77-62). Παιχνίδι που είχε τη δική του… υπογραφή (22 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα), το οποίο «έβγαλε» δίχως να αντικατασταθεί δευτερόλεπτο!

Ο 23χρονος Αμερικανός NBAer, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ξεκαθάρισε, αναφορικά με το μέλλον του, πως προτεραιότητα του είναι η επιστροφή του στο ΝΒΑ, αλλά και ότι: «Αν δεν υπάρχει ΝΒΑ, δεν υφίσταται άλλη επιλογή για μένα πέρα από τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω. Ο ΠΑΟΚ με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ευγνώμων για αυτό. Νιώθω ότι ο ΠΑΟΚ είναι οικογένειά μου!».

Μεταξύ άλλων, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση της παρουσίας του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, για την ενέργεια που δίνει στην ομάδα η στήριξη από τους φιλάθλους της, ενώ ερωτηθείς για το ότι αγωνίστηκε για 40 λεπτά απέναντι στο Μαρούσι, απάντησε:

«Το να παίζω 40 λεπτά, όπως εξήγησα και στο προηγούμενο, εντός έδρας, παιχνίδι μας (14/4, με αντίπαλο την Καρδίτσα, στο οποίο έμεινε στο παρκέ 38 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα), δεν είναι κουραστικό. Ο προπονητής μου με εμπιστεύεται. Το διαχειρίζομαι καλύτερα, με δεδομένο πως εδώ ο χρόνος ενός αγώνα είναι 40 λεπτά και όχι 48, όπως είναι στο ΝΒΑ».

«Να ζήσουμε τη στιγμή, έχουμε χρόνο

να μελετήσουμε τον Παναθηναϊκό

————————– 

Επόμενος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, στην έναρξη των πλέι οφ, θα είναι ο Παναθηναϊκός. Σχολίασε, σχετικά, ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ:

«Ο βασικός στόχος μας ήταν η πρόκριση στα πλέι οφ. Όταν ήταν να έρθω στον ΠΑΟΚ, έκανα μια μικρή έρευνα και είδα ότι η ομάδα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Ήθελα να βοηθήσω για να αλλάξει αυτό. Είμαι χαρούμενος που θα παίξουμε στα πλέι οφ. Τη δεδομένη στιγμή, όμως, αυτό που έχει σημασία, είναι απολαύσουμε την επιτυχία μας απέναντι στο Μαρούσι, να ζήσουμε τη στιγμή. Έχουμε το χρόνο για να μελετήσουμε τον Παναθηναϊκό και να κάνουμε το σκάουτινγκ που απαιτείται».

Απέφυγε να απαντήσει, σε ερώτηση που του έγινε, αν έχει επιπλέον κίνητρο, εν όψει των αναμετρήσεων με τους «πράσινους», τη συνάντησή του στο παρκέ με τον έτερο αστέρα του ΝΒΑ φέτος στην Basket League, Κέντρικ Ναν και κατέληξε επισημαίνοντας:

«Παίζω κάθε φορά σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι μου. Την εμπειρία των πλέι οφ θα τη ζήσω για πρώτη φορά. Νομίζω πως στο μεγάλο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό, θα το εκμεταλλευτούμε για να… φρεσκαριστούμε αγωνιστικά και να παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι απέναντι στον αντίπαλό μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author

Μοιραστείτε το: