1 Φεβρουαρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Στο «Γ.Καραϊσκάκης» το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2023, στην OPAP Arena ο τελικός του Κόνφερενς Λιγκ 2024

Ιστορικές διαστάσεις απόκτά η 25η Ιανουαρίου για την Ελλάδα, σε αθλητικό επίπεδο, αφού η UEFA ανέθε την διεξαγωγή δύο ευρωπαϊκών τελικών στην χώρα μας!

Οπως αναφέρει το www.agones.gr, στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, αποφαίστηκε πως η νεότευκτη OPAP Arena, ε΄δρα της ΑΕΚ, θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ το 2024, ενώ το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έδρα του Ολυμπιακού τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το 2023!

Για την έδρα της ΑΕΚ τα πράγματα έμοιαζαν ξεκάθαρα και λίγο πολύ ήταν γνωστό, η απόφαση για το «Γ.Καραϊσκάκης» όμως η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα από την UEFA, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

Το ματς για το Σούπερ Καπ είναι προγραμματισμένο για τις 16 Αυγούστου 2023 (22:00) και είχε δοθεί στην Ak Bars Arena του Καζάν αλλά βεβαίως δεν θα μπορούσε πλέον να γίνει στην τιμωρημένη Ρωσία. Δεν υπήρχαν υποψηφιότητες για τον συγκεκριμένο τελικό και η UEFA έπρεπε να αντιμετωπίσει άμεσα τη συγκυρία και να αλλάξει την έδρα.

Οι επιλογές της ήταν ή κάποιο γήπεδο έτοιμο στη Γερμανία από αυτά που θα φιλοξενήσουν το Euro 2024 ή κάποιο διαθέσιμο γήπεδο στην Ελβετία (έδρα της UEFA) ή κάποιο γήπεδο σε προσιτή χώρα προδιαγραφών Σούπερ Καπ (35.000 χωρητικότητα) που να έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με βάση το τρίτο κριτήριο επιλέθηκε τελικά η έδρα του Ολυμπιακού.

Στα υπέρ του Καραϊσκάκη ήταν ακόμα:

– Τα σημαντικά ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που έχει διοργανώσει

– Η πολύ καλή συνεργασία σε αυτά τα ματς με τους ανθρώπους της UEFA που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων και πολύ θετική άποψη για τις προδιαγραφές του γηπέδου

– Θέση γηπέδου, αεροδρόμιο, συγκοινωνίες και μια πόλη όπως η Αθήνα που προσφέρεται για ματς στη συγκεκριμένη ημερομηνία, με μεγάλη διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία

– Το ότι η Ελλάδα δεν είχε διοργανώσει μέχρι σήμερα τελικό Σούπερ Καπ

Παράλληλα, αποτελούσε μειονέκτημα για την περίπτωση, το γεγονός ότι σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα φιλοξενούσε ακόμα έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό, στην OPAP Arena, τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ στις 29 Μαϊου 2024.

Όσον αφορά τις διαδικασίες για τον πρώτο τελικό στην ιστορία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, προχωρούν κανονικά και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την παραμονή του συνεδρίου της UEFA τον προσεχή Απρίλιο.

Μοιραστείτε το: