3 Δεκεμβρίου 2022

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις UEFA και European Super League με το «κλειστό» εγχείρημα να απορρίπτεται ξανά

Οι άνθρωποι της UEFA συναντήθηκαν σήμερα στη Νιόν με την ηγεσία της A22 Sports, της εταιρείας που υποστηρίζει τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League, και απέρριψαν γι’ άλλη μια φορά την ιδέα της διεξαγωγής της.

ΟΠΩΣ αναφέρει το www.agones.gr, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και αξιωματούχοι από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ από την άλλη πλευρά ήταν ο νέος διευθύνων σύμβουλος της A22 Sports, Μπερντ Ράιχαρτ, και οι ιδρυτές της, Ανάς Λαγκράρι και Τζον Χαν.

Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους πολλών συλλόγων και εκπροσώπους από ενώσεις φιλάθλων.

«Σύμφωνα με την ενότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA και οι συμμετέχοντες φορείς του ποδοσφαίρου για άλλη μια φορά απέρριψαν ομόφωνα το σκεπτικό, στο οποίο βασίζονται πρότζεκτ όπως η ESL κατά τη σημερινή συζήτηση. Οι συμμετέχοντες σημείωσαν, με έκπληξη, τους ισχυρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της A22 Sports ότι αυτή η εταιρεία δεν εκπροσωπεί κανέναν σύλλογο με οποιαδήποτε ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένων των τριών συλλόγων που συνεχίζουν να υποστηρίζουν ανοιχτά το πρότζεκτ» σημειώνεται από πλευράς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η UEFA προσέθεσε επίσης πως οι αγγλικοί σύλλογοι, που έχουν αποχωρήσει απο το εγχείρημα από το ξεκίνημα, δεν συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθούν στη συνεδρίαση των μετόχων της Premier League.

Μοιραστείτε το: