20 Ιουνίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Σακελλαρίδης: «Η ΕΟΚ μας βάζει θηλιά στον λαιμό»

Ο πρόεδρος του Μίλωνα μίλησε αποκλειστικά στo ertsports.gr λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν το τμήμα μπάσκετ, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την επίσημη θέση της διοίκησης του συλλόγου.

Ο Μιχάλης Σακελλαρρίδης άνοιξε την καρδιά του, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ιστορική άνοδο της ομάδας της Νέας Σμύρνης στην Basket League. Ο επικεφαλής του συλλόγου θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με την παρούσα κατάσταση, ενώ αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες από τις οποίες θα κριθεί το αγωνιστικό μέλλον του τμήματος. «Μας αναγκάζουν να αποφασίσουμε με το μαχαίρι στο λαιμό. Σου δίνει το δικαίωμα να πιστεύεις ότι δεν μας θέλουν. Αν εκείνοι δεν μας θέλουν μία φορά εμείς δεν τους θέλουμε εκατόν μία. Ο Μίλωνας είναι ένας σύλλογος με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, έτσι ήμασταν όταν παίζαμε στην ΕΣΚΑΝΑ, έτσι και τώρα που γίναμε πρωταθλητές της Elite League», είπε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

«Η ΕΟΚ μας βάζει θηλιά στον λαιμό»

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά την κατάκτηση της Elite League, ο Μίλωνας καλείται να αποφασίσει αν θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πιο σύνθετη απ’ ότι μοιάζει, μιας και υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, όπως το οικονομικό αλλά και το γηπεδικό. Για να παρθούν αποφάσεις, όμως, απαιτείται Γενική Συνέλευση, η οποία το νωρίτερο που θα μπορούσε να διεξαχθεί -βάσει νόμου- είναι στις 11 Ιουνίου. Ωστόσο, η ΕΟΚ έθεσε διορία για δήλωση συμμετοχής στην επόμενη Elite League για τις 5 Ιουνίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης αποφασίσει να μην ανέβει στην Basket League, θα αναγκαστεί να… πέσει από τη δεύτερη στην τρίτη κατηγορία. «Είναι μία θηλιά στον λαιμό. Νομίζω πρώτη φορά ένα σωματείο αντιμετωπίζει αυτό που αντιμετωπίζουμε εμείς, να είμαστε υποχρεωμένοι να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε στην κατηγορία πριν τη Γενική Συνέλευση που προβλέπεται από το νόμο. Μας ήρθε κεραυνός εν αιθρία. Το πρωτάθλημα τελείωσε 19 Μαΐου, ακολούθησε μετά ακολούθησε έως το τέλος του μήνα η απολογιστική συνέλευση. Έπειτα ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την συνέλευση για την ΚΑΕ, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και χρειάζονται κάποιο χρόνο. Όπως καταλαβαίνεται και την επόμενη μέρα μετά το τέλος του πρωταθλήματος να είχαμε κάνει την προκήρυξη ήταν αδύνατο να προλάβουμε την 5η Ιουνίου. Αυτό το γεγονός το αφήνω στην κρίση του καθενός» είπε αρχικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν το δίλημμα πλέον είναι “Basket League ή Β’ Εθνική” τόνισε πως «Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στη Β’ Εθνική είναι στις 13 του Ιουνίου. Άρα αν υποθετικά αποφασίσουμε να φτιάξουμε την ΚΑΕ και μετά στραβώσει το πράγμα, πάλι θα είμαστε στον αέρα. Κάναμε δήλωση συμμετοχής στην Elite League με αίρεση, η οποία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την ΕΟΚ. Τη Δευτέρα θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ με τον δικηγόρο μας για την Elite League, ώστε να είμαστε κατοχυρωμένοι κι εκεί».

«Ο κύριος Αγγελόπουλος δεν είναι πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ, είναι χορηγός και συνεργάτης μας»

Στη συνέχεια, θέλησε να τοποθετηθεί και για τα λεγόμενα του Δημήτρη Αγγελόπουλου. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αγγελόπουλος ήταν ο βασικός χορηγός του τμήματος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Επίσης, φέρεται να είναι και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής στη Basket League με κάθε κόστος.

«Είναι μεγάλη χαρά που μου δίνεται την ευκαιρία να τοποθετηθώ σε αυτό το ζήτημα, διότι μέχρι τώρα ακούγαμε τρίτους να μιλούν για τον Μίλωνα. Ακούγαμε τον χορηγό, τον Δημήτρη Αγγελόπουλο να μιλάει και να λέει τις δικές του απόψεις. Είναι σεβαστές απόλυτα, ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να λέει τις απόψεις του. Καταρχήν ο κύριος Αγγελόπουλος πέρα από χορηγός της ομάδας και συνεργάτης μας, αυτοπροσδιοριζόταν ως πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά. Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι τριμελής, μετέχει ο πρόεδρος του συλλόγου κι από τη στιγμή που συμμετέχει ο πρόεδρος, είναι και επικεφαλής της επιτροπής» είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σακελλαρίδης στο ertsports: «Η ΕΟΚ μας βάζει θηλιά στον λαιμό»

Ωστόσο, τα προβλήματα που οφείλει να ξεπεράσει ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης για να λάβει μέρος στην Basket League δεν αφορούν μονάχα το οικονομικό ζήτημα και τον χρόνο. Υπάρχει και το θέμα του γηπέδου. Το “Κροίσος Πέρσης” δεν πληροί τις προϋποθέσεις του ΕΣΑΚΕ, επομένως χρειάζεται ανακαίνιση για να μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες Basket League. «Το γήπεδό μας έχει χτιστεί εδώ και 50 χρόνια. Είναι ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Έχει πολλές δυσκολίες αυτό το οικοδόμημα τόσο στη συντήρησή του, όσο και στους τρόπους βελτίωσης ή επέκτασής του. Εμείς έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα της περιφέρειας για την ανακαίνισή του και την ενεργειακή του αναβάθμιση. Κάναμε μία μελέτη την οποία πλήρωσε ο σύλλογος με δικά του χρήματα, διότι ήταν αναγκαίο. Έχουμε γνωματεύσεις μηχανικών που λένε ότι πρέπει να γκρεμίσουμε κάποια πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν τη στατικότητα της εγκατάστασης. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Εγώ σαν πρόεδρος και η διοίκηση έχουμε την ευθύνη και πρέπει να κοιτάξουμε για το συμφέρον όλου του συλλόγου. Δεν μπορούμε να βγάλουμε άλλα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου έξω. Ο Μίλωνας άλλωστε είναι μαζί με τον Πανελλήνιο και τη ΧΑΝΘ ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα από άποψη αθλημάτων, με εξαίρεση τους ποδοσφαιρικούς. Εμείς δεν έχουμε ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε 10 Ολυμπιακά αθλήματα» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Βέβαια, όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Σακελλαρίδης, θα μπορούσε να υπάρξει λύση και μάλιστα σχετικά απλή. Αλλά αυτή δεν… υφίσταται εδώ και λίγα χρόνια. Επομένως, για τις ομάδες της πόλης -άρα και τον Πανιώνιο- η προσωρινή μετακόμιση μοιάζει με κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. «Το κακό για το σύλλογο και τη Νέα Σμύρνη συνολικά είναι πως έχει γκρεμιστεί το δημοτικό γυμναστήριο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Πανιώνιος. Αλλά κι εμείς αν κάνουμε ΚΑΕ και δεν φτιάξουμε το γήπεδο θα ξενιτευτούμε. Στη Γλυφάδα, στο Χολαργό, στη Νίκαια… όπου μπορέσουμε να βρούμε “σπίτι”. Έχουμε κάνει και κάποιες ανεπίσημες συζητήσεις, αλλά όπως καταλαβαίνεται ένας σύλλογος σαν τον Μίλωνα είναι δύσκολο να αγωνιστεί μακριά από την έδρα του. Έχουμε μία ιστορία και μία ταυτότητα και πρέπει να την διατηρήσουμε πάση θυσία, αλλιώς αλλοιώνεται η μορφή και η εικόνα του συλλόγου».

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη συμμετοχή του Μίλωνα στην Basket League»

Σε ερώτηση που ακολούθησε για τις πιθανότητες που έχει το τμήμα να αγωνιστεί στην κατηγορία που αξίζει -αγωνιστικά- να βρίσκεται, η απάντηση ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. «Είναι δύσκολες οι εποχές. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη συμμετοχή μας στην Basket League, θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Βλέπω τις δυσκολίες, βλέπω τι γίνεται και πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Θα κληθεί τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και η Γενική Συνέλευση να πάρει γενναίες αποφάσεις.

Για μένα το ιδανικό θα ήταν αν βρεθεί ένας άνθρωπος για την ΚΑΕ, να την λειτουργήσει χωρίς το γήπεδο φέτος. Αυτό θα βοηθήσει στο να περάσει ο χρόνος, να γίνουν τα έργα της περιφέρειας, να δούμε τι γίνεται και τι μπορούμε να βελτιώσουμε… Θέλω να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια με βάση πάντα τη νομιμότητα, αλλά και την ασφάλεια του γηπέδου. Θα διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια όσων αγωνίζονται; Δεν το συζητάμε καν!» είπε ο κ. Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας τις σκέψεις του.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάζουμε όλο τον σύλλογο, έχουμε 2.000 παιδιά στα τμήματα υποδομών και διακρίσεις σε αθλήματα όπως το βόλεϊ κι όχι μόνο»

Λίγο πριν το τέλος της, η συζήτηση οδηγήθηκε στο σύνολο των τμημάτων του συλλόγου. Ο κ. Σακελλαρίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και η υπόλοιπη διοίκηση δεν μπορούν να δίνουν αποκλειστική προτεραιότητα στο μπάσκετ. «Είμαστε ένας σύλλογος που πέρα από τα δύο τμήματα βόλεϊ, τα οποία αγωνίζονται στην πρώτη εθνική κατηγορία, έχουμε και 2.000 παιδιά στα τμήματα υποδομών. 400 στο μπάσκετ, άλλα 400 στο βόλεϊ κι όχι μόνο. Αυτά τα παιδιά πρέπει κάπου να προπονούνται και να παίζουν, δεν είναι απλό πράγμα να χάσουν το γήπεδό τους για όποιο χρονικό διάστημα απαιτηθεί» είπε αρχικά, πριν συνεχίσει. «Η διοίκηση του Μίλωνα ξελάσπωσε το σύλλογο από τα χρέη που είχε από το παρελθόν. Φτιάξαμε ένα σύλλογο με εγκαταστάσεις που έρχονται όλοι και τις ζηλεύουν, με 2.000 παιδιά στις υποδομές, όλα τα τμήματα ζωντανά και με πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουμε βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβηση, πόλο, γυμναστική… Σήμερα είχε επίδειξη το τμήμα της γυμναστικής και ήταν το γήπεδό μας κατάμεστο. Αυτή η χαρά που ένιωσα σήμερα είναι από τις λίγες που σου δίνει ο αθλητισμός. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάζουμε όλο τον σύλλογο. Αν κάποιοι βλέπουν μόνο το μπάσκετ ή μόνο το βόλεϊ κάνουν μεγάλο λάθος. Εμείς σαν διοίκηση έχουμε την ευθύνη για τη λειτουργία όλου του συλλόγου και κυρίως για την εικόνα και την ταυτότητά του» τόνισε.

Για το κλείσιμο έμεινε μία αναφορά στο βόλεϊ. Άλλωστε, οι Νεοσμυρνιώτες είδαν όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να τους υποκλίνεται με την φοβερή σεζόν που έκανε το ανδρικό τμήμα, αλλά και την άνοδο στη Volley League γυναικών που κέρδισε το γυναικείο τμήμα. Παράλληλα, το εφηβικό κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας.

«Το βόλεϊ είναι ένα τμήμα με ιστορία στον Μίλωνα. Είναι το μόνο τμήμα του συλλόγου που έχει πάρει δύο πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών. Πέρυσι είχε και μεγάλη διάκριση στην Ευρώπη. Έχουμε από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα και στα αγόρια και στα κορίτσια. Ειδικά στα αγόρια νομίζω είμαστε το πρώτο σωματείο στη χώρα αριθμητικά. Ο Μίλωνας είναι πολύ μικρός για να χωρέσει τα τμήματα υποδομής μας. Έχουμε ανάγκη για τη δημιουργία ενός τρίτου κλειστού και ψάχνουμε ήδη λύσεις για αυτό. Αυτοί είναι οι ευχάριστοι προβληματισμοί μας» είπε ο κ. Σακελλαρίδης πριν μας αποχαιρετήσει.

ertsports.gr

About Author

Μοιραστείτε το: