16 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

O ΠΣΑΤ αρωγός στην «Ειρηνοδρομία 2022»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στέκεται πάντα αρωγός σε αθλητικές διοργανώσεις με ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα και μια από αυτές είναι και η «Ειρηνοδρομία 2022», που πραγματοποιείται την Κυριακή 15 Μαΐου, από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. 

Το κοινωνικό πρόσημο της Ειρηνοδρομίας είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων προσφέρεται σε έναν κοινωνικό φορέα. Φέτος, ο «Φάρος Τυφλών της Ελλάδος» είναι ο φορέας, που θα υποστηριχθεί από τη διοργάνωση.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια», στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη. Οι οργανωτές παρουσίασαν τη διοργάνωση του Μαϊου, στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Το «παρών» έδωσαν οι δυο μεγάλοι πρεσβευτές της Ειρηνοδρομίας, χρυσοί Παραολυμπιονίκες του Τόκιο, Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση στο αναλυτικό δελτίο Τύπου: 

Τα μηνύματα και οι δυνατοί συμβολισμοί της «Ειρηνοδρομίας 2022» 

στη Συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Αφής

 Τρέχουμε για την Ειρήνη, κερδίζουμε τη Ζωή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου, η Συνέντευξη Τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2022», στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, ένα από τα λίγα του είδους του στον κόσμο. Το «παρών» έδωσαν οι δυο μεγάλοι πρεσβευτές της Ειρηνοδρομίας, χρυσοί  Παραολυμπιονίκες του Τόκιο, Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων θεσμικών φορέων, των μεγάλων χορηγών και υποστηρικτών, των χορηγών επικοινωνίας και δημοσιογράφοι.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, οι προβολείς του δρομικού κινήματος στρέφονται στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, με την διοργάνωση της «Ειρηνοδρομίας», μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1000μέτρων – διαδρομή ευαισθησίας AMEA. Ο αγώνας των 10 χλμ. διεξάγεται σε πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ η οποία, ενταγμένη στο  επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από δρομείς όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθώς θεωρείται μια από τις πιο «γρήγορες» διαδρομές της Αττικής.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημήτριου σε συνεργασία με το σωματείο κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, υλοποιείται υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). 

Από την πλευρά της διοργάνωσης, στη Συνέντευξη Τύπου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Σπήλιος Διαβολίτσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μαθάς, ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Βαγγέλης Παπαποστόλου, η Αντιπρόεδρος του 

σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής,  Μαρίκα Καρδαρά, αλλά και η Πρόεδρος του Σωματείου «Φάρος Τυφλών» της Ελλάδος, Μαρία Τζεβελέκου. 

Στη Συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκαν από τον αντιδήμαρχο Σπήλιο Διαβολίτση αναλυτικά οι πληροφορίες της διοργάνωσης, που αφορούν στις παροχές του Δήμου για όλους τους δρομείς, όχι μόνο την ημέρα του αγώνα, αλλά και στη φάση της προετοιμασίας του, όπως η δωρεάν προπονητική προετοιμασία και οι δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Kids Athletics, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Ειρηνοδρομίας, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και το οποίο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, αλλά και η νέα εικαστική προσέγγιση του μεταλλίου που θα φέρει την προσωπογραφία του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέκου Παναγούλη. 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μαθάς ανακοίνωσε το φετινό πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Παναγούλεια», το θεσμό που πραγματοποιείται με συνέπεια και πάθος εδώ και 40 χρόνια από το Δήμο Αγίου Δημητρίου, στη μνήμη του αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αλέκου Παναγούλη. Επιγραμματικά, το πρόγραμμα των Παναγουλείων, που φέτος θα διαρκέσουν από τις 7 έως τις 15 Μαΐου, θα περιλαμβάνει: μια αντιπολεμική παράσταση χορού, έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ειρήνη, μια μεγάλη συναυλία με τρία πολύ δημοφιλή συγκροτήματα, καθώς και ένα τριήμερο κινηματογραφικών προβολών με αντιφασιστικό χαρακτήρα, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».   

Η δημοσιογράφος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, που συντόνισε τη συζήτηση με τους δυο χρυσούς Παραολυμπιονίκες του Τόκιο και Πρεσβευτές της Ειρηνοδρομίας, αποκόμισε ενδιαφέρουσες δηλώσεις τους: Σε ερώτηση στο Νάσο Γκαβέλα για το ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο με τη συμμετοχή του στην «Ειρηνοδρομία 2022», ο χρυσός Παραολυμπιονίκης απάντησε: «Αρχικά το μήνυμα το δίνει ο ίδιος ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με την προσφορά του… είναι χαρά μας να συμμετάσχουμε κι εμείς με τον Σωτήρη. Νιώθω πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και ο Δήμος αγκαλιάζει την προσπάθειά μας. Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι εδώ, αυτή τη στιγμή και να είμαστε πρεσβευτές στην Ειρηνοδρομία. Καλώ όχι μόνο τους αθλητές αλλά και τους πολίτες να συμμετάσχουν. Εύχομαι να έρθει πάρα πολύς κόσμος και είμαι βέβαιος πως θα είναι ένας υπέροχος αγώνας!» 

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Γκαραγκάνης στάθηκε στην πρόληψη της υγείας και την αξία της συμπερίληψης υπογραμμίζοντας: «Το τρέξιμο είναι ζωή, είναι υγεία! Ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια με την πανδημία η υγεία έχει κλονιστεί πολύ και πρέπει να την προσέχουμε περισσότερο.  Εύχομαι όλοι να καταλάβουν την αξία του τρεξίματος για αυτό το λόγο, και όχι μόνο. Από τη στιγμή που ο Νάσος καταφέρνει και συμμετέχει παντού, έτσι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι μαζί μας!»

Το κοινωνικό πρόσημο της Ειρηνοδρομίας είναι αδιαμφισβήτητο, με κάθε χρόνο,

μέρος τον εσόδων να προσφέρεται σε έναν κοινωνικό φορέα. Φέτος, ο «Φάρος Τυφλών της Ελλάδος» θα είναι ο σύλλογος, που θα υποστηριχθεί από τη διοργάνωση. 

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τόσο τους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, την Εκπρόσωπο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Ξένια Αργειτάκη, καθώς και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας και Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, Αντώνη Αλακιώτη. 

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8, ενώ υποστηρικτές επικοινωνίας είναι η Εφημερίδα των Συντακτών και το ATTICA TV. 

About Author

Μοιραστείτε το: